8.1.2012

Tähtipipo

Ennen joulua selasin Stockmannin Premiere -lehteä. Silmiini osui mielestäni maailman ihanin pipo. Valkoharmaa tähtipipo. Täydellinen, ajattelin, minä kun olin kunnon paksua pipoa vailla. Hinta vain ei ollut ihan niin täydellinen...


En saanut pipoa pois mielestäni. Koska malli näytti helpolta ja yksinkertaiselta, päätin kokeilla tehdä sellaisen itse. Jostain vanhasta piposta laskin silmukoita, mutta eipä lanka ja puikot tietenkään vastanneet, joten purkuun meni. Toisella kerralla onnistuin. Itselle muistiin: kaksinkertainen  Hjertagarnin Vidal Alpaca (harmaa) ja 7veljestä (valkoinen), 4½ puikot ja 92 silmukkaa.


Kun pipo oli kudottu, oli tähtien vuoro. Piirsin kuvion paperille ja kirjoin pipoon jälkikäteen. Näytin ensimmäistä tähteä miehelleni. Hän totesi, että ei tuo nyt ihan perinteiseltä tähdeltä näytä. Näytin mallikuvaa lehdestä ja hän totesi, että no ei sekään ihan tavallinen tähti ollut. Purkuun tähti meni joka tapauksessa. Seuraava yritys onnistui. Läheltä katsottuna tähti on edelleen vähän kummallinen, mutta kauempaa toimii.


Jos olisin piirtänyt kuvion ja päättänyt mallikertojen määrän valmiiksi ennen pipon kutomista, olisin tietänyt, että 90 silmukkaa olisi parempi kuin 92. Nyt jouduin tekemään kaksi tähden väliä suuremmiksi kuin muut. Itseä tuollainen ärsyttää, vaan eipä se taida erottua käytössä. Ompelin pipon reunaan koristeeksi vielä pienen nauhan (oikeasti näin merkkasin leveämmät tähden välit, jotta osaan kääntää ne taaksepäin...).

 


Olihan siinä työtä, mutta sain kuin sainkin itselleni haluamani pipon!Ihanaa alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Blogini täyttää pian yhden vuoden, yritän saada arvonnan järjestettyä merkkipaalun kunniaksi.

1 kommentti: