21.9.2012

Koiralapaset ja kettusukat

Kuopus "tilasi" jo kauan aikaa sitten itselleen koiralapaset. Pitkään pyörittelin lapasia mielessäni: tehdäkö karvaiset lapaset, joissa ulkonevat korvat ja silmät, vaiko ommella koiran kuva lapasiin kiinni. Onneksi kuopus tarkensi tilaustaa: "Äiti, voitko sä kutoa ne koirat näihin lapasiin." Mitäpä sitä muuta kuin täyttämään pojan toivomusta.


Sain kulutettua tähän pitkään laatikossa odottaneen kerän Sandnes Garnin Lanettia. Sen verran kerä oli vajaa, että piti jatkaa tuntemattomalla ruskealla langalla (joka tietysti oli vähän paksumpaa ja aiheutti ongelmia kuvioita tehtäessä). Jälkikäteen ajateltuna raidat olisi pitänyt tehdä mustalla tai valkoisella, samoin terrierit olisi pitänyt olla mustat tai valkoiset. Kuopukselle lapaset kelpaavat hyvin näinkin. Ovathan ne koiralapaset. Ja vielä läppälapaset. Itselle muistiin: 2½ puikot, 52 silmukkaa, kulutus 42 grammaa. Kuvio Lanett-Klassikot ohjekirjasta, silmukoita jäljitellen.


Kun olin päässyt hyvin marinoitujen langanloppujen kulutuksessa alkuun, jatkoin kutomalla esikoiselle villasukat. Kerä oranssia Novitan Nallea on kummitellut jo pitkään korissa. Sen verran vajaa, että sukkia siitä ei sellaisenaan saanut, vähän piti jatkaa toisella langalla. Päätin kokeilla jotain uutta ja tehdä sujat kärjestä aloittaen, halusin saada kerän käytettyä kokonaan. Jo alkumetreillä oli selvää, että näistä tulisi kettusukat, vai voiko tämä mielestäsi olla mikään muu kuin ketunhäntä?


Varret olisivat saanet olla vähän pidemmät, mutta vaikka käytin sukkiin viimeiset raidat Novitan Lakka Marjaretkestäkin, ei lanka riittänyt pidemmälle. Itse pidän näistä sukista. Olkoonkin langanlopuista tehdyt (voi kamala mikä päätteleminen näissä oli), mutta tällä kertaa värit ja raidoitus osuivat minun makuun kohdalleen. Itselle muistiin: Novitan Nalle, 3 mm puikot, 56 silmukkaa, kulutus 66 grammaa, kantapää 40 kerrosta kärjen jälkeen.


Ahkeraa viikonloppua ja tunnelmallisia pimeneviä iltoja Sinulle!

1 kommentti:

  1. Ihania neulomuksia! Upeat nuo lapaset, itse en koskaan ole kokeillut tuota avattavaa mallia.
    Ja ehdottomasti ovat kettusukat! Värit todella hienot.

    VastaaPoista