13.1.2014

Virkattu mäyräkoira

Olen virkannut mäyräkoiran.


Tyttömäyräkoiran nimeltään Bella. Bella nauttii lumesta ja siinä leikkimisestä, mutta sillä on hyvin lyhyet jalat ja se on siksi iloinen, ettei lunta ole yhtään enempää.

 
Bella on virkattu Smallstuffin mäyräkoirien inspiroimana 3½ koukulla. Lankoina SandnesGarnin Smartia ja Novitan Woolia sekä Nallea.


Bellaa on odotettu kauan. Ainakin kuopus ja Bruno ovat odottaneet. Bruno on kesällä 2012 tekemäni poikamäyris ja se on kuopuksen mukaan etsinyt tyttöystävää melkein alusta asti. Nyt on yksinäisyys päättynyt...

 
... sillä Bellalla ja Brunolla synkkasi heti.


Peuhattuaan tarpeeksi he jatkoivat yhtä matkaa kotiin lämmittelemään tassujaan.


Bella on onnellinen poikaystävästä. Kuopus on onnellinen uudesta koirasta ja kyselee, milloin Bruno ja Bella saavat pentuja. Minä olen muuten tyytyväinen, paitsi että... Yritin kirjoittaa ohjetta Bellaa virkatessani. Monta kohtaa meni sujuvasti, mutta mukana oli myös sellaisia virityksiä varsinkin rinnassa ja kaulassa, että luovutin. Jos pentuja joskus tulee, ehkä sitten osaan jo kirjoittaa ohjeenkin.


Olemme kuopuksen kanssa keskustelleet pennuista. Jos Bruno ja Bella saavat pentuja, ovatko ne raidallisia jo syntyessään vai saavatko ne raitansa vasta vähän vanhempina, niinkuin dalmatialaiset saavat pilkkunsa?


6 kommenttia:

 1. Söpöjä! Ja tuo tarinasi on ihana!!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava mäyräkoira <3 Ja kaunis on myös tuo edellisen postauksen huivi!

  VastaaPoista
 3. Ihana pötkis:) Ei ihme että pentuja odotellaan kovasti.

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihanat! Tosiaankin, odotellaan niitä pentuja ....

  VastaaPoista
 5. Oi mitä söpöläisiä! Jälkikasvun väritystä onkin mielenkiintoista arvailla :)

  VastaaPoista
 6. Oikus söpöjä =) Jälkikasvua odotellessa!

  VastaaPoista