5.9.2013

Virkattu kassi

Sen piti olla kesäkassi. Ostin langat toukokuussa ja aloitin sen kesäkuussa. Heinäkuussa katkaisin koukun, elokuussa vihdoin sain hankittua siihen napin. Syyskuussa se valmistui. Kesäkassi, jota syksyn tullen pitänee nimittää vain virkatuksi kassiksi.


Malli kassiin on omasta päästä. Samantapaisia olen nähnyt vaikka kuinka, joten idea on monesta lähteestä kopioitu. Toteutus selvisi matkan varrella. Aloitin tekemällä pohjan ja sen jälkeen kerroksittain kiinteitä silmukoita. Kerroksen vaihtumiskohta jäi rumasti näkyviin, joten kun pääsin valkoiseen, aloin virkata spiraalina.


Mietin kassiin vetoketjuakin, mutta en jaksanut alkaa säätää sen kanssa. Menin siitä, mistä aita on matalin ja virkkasin lenkin, jolla kassi suljetaan. Nappi on Nappitalosta. Se olisi voinut olla kokoa isompi, mutta minä hölmö lähdin nappiostoksille ilman kassia, joten tällä mennään.


Halusin kassiin vuorin. Pysyy pienetkin tavarat sisällä ja toisaalta se ryhdistää kassia mukavasti. Ruudullinen pellavakangas löytyi kangasvarastostani.


Kahvat tuottivat eniten päänvaivaa. Etsin turhaan kirppiksiltä kapeaa nahkavyötä, joka oli ensimmäinen ajatukseni. Sitten mietin virkattuja kahvoja, mutta en osannut päättää, miten päin ne tekisin. Lopulta päädyin ompelemaan kahvat pellavasta. Ompelujälki ei ole paras mahdollinen, mutta olen tyytyväinen valintaani - vaikka pohjan lanka ei olekaan ihan samaa sävyä kuin pellava.


Pidän virkatusta kassistani - kesäkassistani. Se on juuri sopivan kokoinen kassi lompakolle, kännykälle ja avaimille. Hanko-langalla virkkaamisesta en sen sijaan pidä en sitten yhtään. En tiedä, johtuuko katkenneesta koukusta vai siitä, että tiukalla käsialalla työ oli kauhean raskasta hommaa. Ihan heti en edes haaveile käyttäväni loppuja Hankoja. Seuraavaksi puikoille pääsee villalankaa.

5 kommenttia:

 1. Ihana! Tuo ommeltu vuori viimeistelee kassin. Minullakin olisi hanko-kassi kesken. Into virkkaamiseen hiipui sitä mukaa kun kassin koko kasvoi, ja työ kävi aina vaan painavammaksi. Rankkaa käsille joten ei voi tehdä pitkiä aikoja kerralla.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti ja näpsäkän oloinen kassi! Kuten Jaana sanoi, vuori todellakin viimeistelee koko komeuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi aurinkoiset kesäpäivät jatkuvat ja syksy antaa odottaa itseään. Voin hyvillä mielin käyttää kesäkassiani vielä tänä vuonna.

   Poista
 3. Oi miten ihanat värit!
  Omaan kassiini laitoin vetskarin, mutta nappi-systeemillä olisi tullut siistimpi, ja voithan napin myöhemmin vaihtaa isompaan, jos tuntuu et se häiritsee.
  Taas hyvä syy virkkailla uusi kassi-vaikka sitten keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassissa on paljon parannettavaa ja sitä voi hyvin pitää pelkkänä protona, mutta olen tykästynyt tähän ja kaikkine virheineenkin se on käytössä sopiva. Tietysti, kunnes tulee vastaan se vielä parempi idea mikä on "pakko" toteuttaa...

   Poista