28.1.2011

Koira-aiheinen ristipistotyö


Minulla on kaksi siskoa ja yhteensä neljä siskontyttöä. Siskontytöistä vanhimmalla oli eilen 12-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Hän pitää koirista hurjan paljon, siksi olin iloinen kun keksin tehdä hänelle koira-aiheisen lahjan. Halusin käyttää Margrit Broduren lehden oktober 1994 numerossa olevia koira-aakkosia. Kauniita ristipistomalleja! Ja vieläpä reilusti vanhempia kuin päivänsankari itse! 



Tytöllä itsellään on mäyräkoira, joten se oli itsestään selvä valinta kaikkien ihanien koirien joukosta. Vähän oli säätämistä koiran ja nimikirjaimen yhdistämisessä, kuin myös värien valinnassa. Linumin pellavakangas on paikoin hiukan liiankin epätasainen, joten koirasta meinasi tulla liian lyhyt ja liian korkea, mutta kyllä kai tuon mäyräkoiraksi tunnistaa.


Pitkään mietin, teenkö pistelystä muistikirjan kannen vai koristetaulun, mutta päädyin pussukkaan. Niitä kun ei kenellään tytöllä ole koskaan liikaa. Vuoritin pussukan Finlaysonin koirakankaalla.



Koira-aiheinen nimikoitu pussukka koirarakkaalle tytölle oli valmis. Mielestäni kaunis, toivottavasti tulee käyttöön, mutta mistä sitä tietää 12-vuotiaan mieltymyksiä.


Seuraava projektikin on aloitettu. Jämälankojen tuhoamista / hyväksikäyttöä, kuten kuvasta näkyy.



1 kommentti:

  1. Lahjansaajan mielestä pussukka on mitä ihanin ja kaunein. On ollut jo tänään käytössä! Kiitos tädille!

    VastaaPoista