11.3.2012

Virkattu varis

Mökillämme on paljon variksia. On aina ollut ja tulee varmasti aina olemaankin. Ukillani aikanaan ollut viha-rakkaus-suhde variksiin on periytynyt minulle. Jopa siinä määrin, että mökkimme nimessä on sana varis. (Ja kuinka ollakaan, niin on blogini nimessäkin.) Varis-aiheisia sisustustavaroita ei ole helppo löytää, vaikka niitä niin mielelläni keräisinkin mökillemme. Yksi varis sentään muutti meille viikonloppuna.


Alunperin näin virkatun variksen Anu Kosken blogissa. Sen tekeminen on odotuttanut itseään, joten blogiakaan ei enää löytynyt. Täältä löytyy kuitenkin muutama kuva inspiraation lähteestäni. Kiitos, Anu, ihanasta ideasta! En raaskinut ostaa valmista lintua, enkä tilata edes ohjetta siihen, joten silmukka kerrallaan, joskus yksi valmiiksi kaksi purkuun -menetelmällä sain linnun valmiiksi. Monen monta kertaa mietin, että helpompaa olisi ollut ostaa ohje Anulta.


Vartalo on Novitan alpacaa, siivet, jalat ja pyrstö Novitan Nallea, pää Novitan Nallea ja jotain tuntematonta harmaata. Vähän harmittaa, että halusin käyttää jämälankoja pois, nyt nokka ja vartalo ovat erisävyiset. Voisinko väittää valinneeni sävyeron tahallani??? Koukkuna taas 3½.


Silmät ovat mustaksi maalatut puuhelmet, siksi helmen reikä näkyy ikävästi joistain suunnista katsottuna. Mitään paikkaa Herra Varikselle ei ole valmiiksi mietittynä, mutta eiköhän se etsi oman paikkansa ja vielä niin, ettei tuo mainittu kauneusvirhe näy.


Ensi viikoksi on luvassa aurinkoisia kevätpäiviä. Nauttikaa niistä, kaikki lukijani!

3 kommenttia:

  1. Ihana! Varis on kyllä aika sympaattinen omalla tavallaan. Tämä sinun variksesi on todella ihana:) Aina huokailen ihastuksesta kun katselen töitäsi. Olet taitava!

    VastaaPoista
  2. ihana varis! voiskin kaivaa taas pitkästä aikaa virkkuukoukun esiin ja kokeilla jotain hauskaa :)

    VastaaPoista
  3. Tosi ihana ja hauskan näköne! <3 :)

    VastaaPoista