29.3.2012

Aku Ankka synttärit

Esikoisen 7-vuotissynttärit on juhlittu. Ensin kavereiden ja sitten sukulaisten kesken. Emme järjestäneet mitään varsinaisia teema-synttäreitä, mutta esikoisen toiveena oli, että hänen suosikkihahmonsa Aku Ankka olisi jollain lailla mukana. Ajattelin, että onpa helppo aihe, vaan kuinka väärässä olinkaan. Aku Ankka ei selvästikään ole tällä hetkellä in. En löytänyt kutsukortteja, tarroja, kertakäyttöastioita, hahmoja - en yhtikäs mitään Aku aiheista. Netistä tilaamalla olisi varmaan jotain löytänyt, mutta aika ei antanut siihen myöten.

Ei auttanut kuin ryhtyä näpertelemään. Kiitos värikopiokoneen juhlista tuli Aku-vaikutteiset. Lasten kanssa askarreltiin Aku-cocktail-lippuja, joilla koristeltiin keksi- ja karkkivadit. Nämä olivat pienten juhlijoiden suosiossa!


Kaverit saivat synttäreiltä lähtiessään lahjapussit, jotka tein vanhoista Aku Ankka -lehden sivuista. Tästä ei tietenkään ole yhtään kuvaa, mutta mielestäni idea oli kiva ja helppo toteuttaa. Ei muuta kuin yksi aukeama kerrallaan irti, teippasin reunat yhteen, karkkia sisään ja lahjanauhalla pussi kiinni.

Päivänsankarin "tilaamasta" Aku-kakusta on sentään edes yksi kuva. Ei täydellinen, mutta tunnistettavissa! Kermavaahdon päälle tein lakunauhasta ääriviivat, pupillit ovat isot salmiakkikarkit, nokka ja kieli on väritetty strösselillä. Oranssia strösseliä löytyi valmiina, punaista saatiin erottelemalla sekalaisesta strösselistä ne punaiset osat (hullun hommaa, onneksi kieli ei ollut suurempi...).


Juhlat on juhlittu ja äidillä on taas aikaa keskittyä käsitöihin. Ainakin vähän enemmän. Hyvää maaliskuun loppua kaikille!

1 kommentti: