5.4.2012

Pupu pistely

Puput kuuluvat pääsiäiseen, niinkuin punainen jouluun. Minun mielestäni. Onhan niitä noitia, tipuja ja vaikka mitä muita ihania, mutta jotenkin viime vuosina puput ovat olleet minulle se juttu.

Tänään sain valmiiksi Beatrix Potterin Peter Rabbit pistelyn. Ehdin sentään reilusti ennen pääsiäistä...


En tiedä, johtuiko "kiireestä" pistelyä tehdessäni vai mistä, mutta tämä tuntui tosi työläältä. Melkein koko ajan mielessä oli muita töitä, mitä olisin halunnut aloittaa, mutta päätin tehdä tämän kerralla loppuun. En kyllästynyt malliin missään vaiheessa, vaan pidän siitä edelleen, mutta jotenkin viimeiset pistot piti tehdä  urakalla. Ehkä yhden tai kahden ristin pistoja ja siitä seuraavia värin vaihtoja oli liikaa, ehkä viimeisenä tehtäviä viimeistelypistoja oli liikaa, en tiedä. Lopputulos on kyllä kaiken sen arvoinen, Petteri on hyvinkin ilmeikäs, vai mitä sanotte?

 

Kehyksen kanssa oli oma säätämisensä. Minulla oli tallessa yksi sopivan kokoinen Ikean peruskehys. Se on kuitenkin joskus aikanaan käsitelty jollain puuvahalla ja sitten maalattu päälle valkoiseksi. Hioessa maali vain puuroutui vahan kanssa, joten ainoa keino oli raaputtaa puukon terällä pinta puhtaaksi ja vasta sitten hioa se. Käsittely kahteen kertaa Osmon puuvahalla ja lopputulos oli mieluinen. Sinällään älytön homma muutaman euron kehyksen takia, mutta tulipahan kierrätettyä käyttämätöntä tavaraa. Jätin taulun taakse reilusti kangasta, jos jossain vaiheessa muutan työn viimeistelyn.

Kuten niin usein ennenkin, ei taululla ole paikkaa valmiiksi mietittynä. Nyt se nojaa pajunkissamaljakkoon ja siihen se varmaan jääkin - ainakin täksi pääsiäiseksi.


Iloista pääsiäistä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Oi miten suloinen! Kehykset sopivat hienosti tuohon pupun ruskeaan turkkiin.
  Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Ihana pistelytyö kauniissa kehyksissä. Sopii täydellisesti nojaamaan pajunkissamaljakkoa vasten. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ihana pupu!

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle tunnustus, jos haluat sen ottaa vastaan.

  VastaaPoista