18.9.2014

Harmaita raitoja

Ja vähän muitakin värejä, mutta aloitetaan harmailla raidoilla. Jossakin aivojeni sopukoissa on pitkään kutkuttanut halu tehdä raidallinen pupu, trikoosta. Kangaskaappiani läpi käydessäni löysin pienen palan Marimekon harmaavalkoista tasaraitaa. Nyt tai ei koskaan, ajattelin.


Tildan kaavoilla ompelin pupun. Lasten mielestä siitä tuli ihan gangsterin näköinen kaulahuiveineen. Minusta se on Väiski. Väiskillä ei ole pituutta kuin noin 26 senttiä, mutta jotain hellyyttävää siinä on.


Väiskiä on kiva pitää kädessä ja roikottaa pitkistä sääristään, pesty trikoo on ihanan pehmeä poskea vasten. Meillä ei kuitenkaan ole tarvetta Väiskille, joten taidan laittaa sen lahjalaatikkoon odottamaan oikeaan kotiinsa pääsyä. Parhaiten Väiski sopisi jonkun vauvan kaveriksi.


Harmaita raitoja kudoin myös villasukkiin. Ihan niinkuin pupu tarvitsi piristykseksi punaisen huivin, harmaat raidat tarvitsivat kaveriksi yhden turkoosin. Perusvillasukat Nallesta koossa noin 37, puikoilla 3 kulutus 78 grammaa.


Vaan olenhan saanut työstää värikkäämpiäkin raitoja. Esikoisen lempivillasukat olivat jääneet auttamatta pieniksi. Kun ehdotin tekeväni uudet, hän aneli, että eikö näitä voisi vaan vähän suurentaa. Katselin vuorotellen virttyneitä sukkia ja poikaa ja päätin, että kokeillaan.


Purin sukat varren alareunaan asti, koska tällä tavoin pystyin lisäämään kantapäähän vähän korkeutta. Jostain luin, että niin sukat pysyisivät paremmin jalassa. Olkoot nämä nyt sitten testisukat! Tuntui hölmöltä kutoa sukat melkein kokonaan uusiksi, mutta saipahan esikoinen lempisukkansa takaisin - ei välttämättä yhtä pehmeinä kuin ennen  mutta ainakin oikeassa koossa.


Hyvin erilaisista raidoista laitan vielä yhden kuvan. En ole koskaan kuivattanut omenoita, joten halusin kokeilla. Keittiön jakkaraan sain hyvin sidottua naruja, joihin ripustaa omensiivut kuivumaan. Jakkara omenoineen kylppäriin nauttimaan lattialämmöstä ja sitten vain odotetaan. Saa nähdä, jääkö tämä yhden kerran kokeiluksi vai tuleeko tästä tapa. Onko sinulla kokemuksia omenoiden kuivattamisesta ja niiden käytöstä?

 
Raitoja (virkattuja) minulla on seuraavassakin projektissa, mutta siitä lisää työn valmistuttua. Ahkeraa lähestyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kivoja pussukoita olet tehnyt. Minua kiinnostaa myös tuo omenoiden kuivatus, mutta on vasta ajatus-asteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain omenoiden kuivatuksen kimppuun. Varsinkin mieheni on tykästynyt omenachipseihin ja niitä tuntuu kuluvan reipasta vauhtia.

      Poista