7.2.2015

Vielä yhdet...

...lapaset. Kuopus on innostunut käyttämään minun kauan sitten hänelle kutomia huovutettuja tumppuja (lue: vihdoinkin ne ovat sopivan kokoiset). Tumput kuitenkin kaipasivat sisälle ohuempia lapasia. Tumppujen siniharmaamusta raidoituksesta valitsin harmaan lapasten väriksi. Ja langaksi FiinaNeuleesta ihanan pehmeä Schachenmayr:in Merino Extrafine 120.


Peruslapaset. Kaksi raitaa ranteessa. Ei mitään ihmeellistä. Paitsi että, samana päivänä kun olin aloittanut näiden lapasten kutomisen, kuopus kadotti tumput. Tai kadotti ja kadotti, unohti ratikkaan ja tuli kotiin sormet jääkylminä ja itkien. Häntä harmitti niin, että oli hukannut minun tekemät tumput.


Keitin lämmintä kaakaota ja lohdutin, että ei haittaa, äiti tekee mielellään lisää. Olin huojentunut, ettei poika lähtenyt juoksemaan ratikan (ja lapasten) perään tai muuta vastaavaa, mistä olisi ollut paljon tuhoisammat seuraukset. Tumput eivät olleet minun suosikkini, joten tottakai tylsää, ettei niitä löytynyt edes löytötavaratoimistosta, mutta minua niiden katoaminen ei kauheasti haittaa. Nämä ohuet lapaset ovat valmiit ja käytössä hyviksi havaitut, mutta vielä yhdet tumput pitäisi tälle talvelle tehdä ;)


6 kommenttia:

 1. Kivat peruslapaset. Ihanan raikkaat värit! Kyllä yksinkertainen on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari iloisen väristä raitaa piristää kummasti ;)

   Poista
 2. Tasaisenharmaan neulominen voi olla vähän yksitotista, eikö vaan, mutta kylläpä lopputulos on nätti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vähänkään isommassa työssä varmasti olisi, mutta näin pienessä ei ehdi kyllästyä. Ja olihan lanka lisäplussana ihanan pehmeää.

   Poista
 3. Kauniit lapset! Huovutetut lapaset ovat ihanan lämpöiset, harmi kun katosivat! Toisaalta saat syyn neuloa ja huovuttaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enää pitää päättää minkä väriset lapaset huovutan. Ehkäpä vien kuopuksen lankakauppaan ja annan hänen itse valita.

   Poista