26.2.2015

Jätskirahakukkaro

Viime päivien harmauden keskellä halusin työstää kirkkaita, keväisiä värejä. Ja puuvillalankaa. Syntyi virkattu pussukka (joka kaipaisi kyllä vielä vähän silitystä).


Tai siis jätskirahakukkaro! Voin kuvitella helteisen kesäpäivän, kun pyöräretkelle ei halua ottaa koko lompakkoa mukaan, vain pankkikortin tai vähän käteistä jätskikioskia varten. Sellainen käyttö mielessä koukutin BlendBamboota 3 koukulla.


Kiinteillä silmukoilla pinnasta tuli niin tiivis, että päätin jättää vuorin pois. Toisaalta, ei minulla olisi ollut mitään väreihin sopivaa kangastakaan. Vetoketjun ompelinkin sitten yhteensä kolme kertaa!


Ensimmäisen vetoketjun ommeltuani näin valmiissa työssä yhden langanpätkän. Ajattelin vain nyppästä sen pois. Virhe!!! Koko vetoketju purkautui, sen hammastus irtosi! Joskus vetoketjut eivät kestä toista elämää. Toisella kerralla otin varastostani piilovetoketjun, ainoan jäljellä olevan valkoisen ketjun. Kun olin ommellut sen kiinni, huomasin, että se ei toimi näin pienessä työssä. Eurokankaasta kävin ostamassa uuden vetoketjun. Tälläkin kertaa kolmas kerta toden sanoo. Nyt on hyvä ja kestävä vetoketju.


Tämä oli kiva pieni välityö. Ostin varmuudeksi muutaman ylimääräisen vetoketjun, jos vaikka tekisin muutaman lisää.

6 kommenttia:

 1. Virkeä pikkukukkaro! Vahvisti myös käsitystäni vetoketjujen ihan omasta todellisuudesta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pitko. Vetoketjuilla on ihan oma todellisuutensa, vähän niinkuin huovutuksellakin. Koskaan ei tiedä, onnistuuko vai ei...

   Poista
 2. Pirtsakka kukkaro!
  Kiva idea kesäksi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Näitä tehdessä tulee niin kesäinen mieli, että on kuin ottaisi varaslähdön kesään!

   Poista
 3. Outs! Toden totta kolmaskerta toden sanoo! Mukavan pirteän värinen tuo kukkaro...

  VastaaPoista