10.7.2017

Kampauspöydän muodonmuutos

Tuntuu kuim kesä ja loma olisi vihdoin täällä. Olen päässyt istumaan ulos mökin terassille, juomaan kahvia ja kutomaan villasukkia. Näitä hetkiä olen odottanut koko kevään!


Vaan olenhan minä muutakin tehnyt kuin odottanut lämpöisiä kesäkelejä. Puolitoista vuotta sitten kävin naapurini vintillä ja näin käytävällä kummallisen, mutta jotenkin niin ihastuttavan, vanhan kampauspöydän. Toukokuussa 2016 naapurini kertoi, että heidän vinttiään ollaan tyhjentämässä putkiremontin alta ja että kaikki ylimääräiset tavarat viedään jätelavalle. Kampauspöytä oli ylimääräinen ja minä otin sen talteen. Vuoden ajan se odotti inspiraatiota ja ahaa-elämystä uudesta ulkomuodostaan. Kun pojat ilmoittivat haluavansa mökille omat erilliset sängyt kerrossängyn tilalle, tiesin, mihin pöytä päätyisi ja mitä sille tekisin.


Alunperin pöytä näytti tältä. Siinä oli munuaisen muotoinen taso ja aukeavat siivekkeet, joissa on oletettavasti ollut koristeverhot kiinni. Naisellisen laatikoston väri oli kaikkea muuta kuin kaunis.Vaihdoin tason suorakaiteen muotoiseen, hioin pöydän, maalasin sen Otex -pohjamaalilla ja sen jälkeen kolme kertaa Laura Ashleyn huonekalumaalilla (sävy Pale French Grey). Alunperin ajattelin käyttäväni vanhat vetimet, mutta ne osoittautuivat olevansa metallia ja osin hyvinkin kolhuilla. Kävin ostamassa uudet, antiikkimessinkiset nupit Juvilta. Laatikosto / pöytä muuttui sopivan poikamaiseksi.


Juvilta tarttui mukaan muutakin pientä ja kaunista, mutta niistä lisää toisella kertaa. Nyt nautitaan "poikien kampauspöydästä". Pöytä tarvitsee vielä jakkaran, jotta sitä voi käyttää työpöytänä eikä pelkästään yöpöytänä, ja lampun ja pari valokuvakehystä, mutta niitä odotellessa koko perhe on tyytyväinen pöydän muodonmuutokseen. Aurinkoista kesän jatkoa!

1 kommentti: