27.7.2017

Virkatut pöytäliinapainot

Olimme järjestämässä puutarhajuhlia ja meillä oli tarve pöytäliinapainoille. Varastossa oli sopivan värisiä lankoja, siksi halusin virkata painot.


Olin jo etsinyt rannalta kiviä, kantanut kotiin ja pessyt ne. Ajattelin virkata niiden ympärille verkon tai pussin. Liekö syy vääränmallisissa kivissä vai muuten epäuskossa valmiiseen tuotteeseen, googletin virkattuja pöytäliinapainoja. Onneksi tein niin, koska sain Nuppu home blogista mahtavan idean käyttää painoina vanhoja golf-palloja. Pidän niiden säännöllisyydestä ja pehmeästä pyöreydestä, ja niitä meiltä löytyy yllin kyllin. Kolhut ja logot jäävät kaikki piiloon virkatun kuoren alle.


Sopiva silmukkamäärä löytyi kokeilemalla ja ensimmäisissä  silmukka- ja kerrosmäärät ovat eri kuin myöhemmissä. Kukaan muu kuin minä ei kuitenkaan huomaa mitään eroa painojen välillä. Jälki on aika napakkaa ja pujotin pallon työn sisään aina kun olin vähän yli puolen välin. Loppuosan virkkasin suoraan pallon päälle. Lankana catania ja koukkuna 3mm.


Ostin Ikeasta verhoklipsejä, jotka ompelin päättelylangalla kiinni. Kun virkattu ulkokuori on tarpeeksi napakka, se kestänee käytössä venymättä. Tykkään näistä ja näitä tulee varmasti käytettyä jatkossakin!


Nyt koukulla työn alla jotain hyvin erilaista. Aurinkoista heinäkuun loppua Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti