26.5.2013

Projekti parveke - VALMIS!

Projekti parveke on valmis. Tai ainakin niin valmis, että sen voi esitellä teille, rakkaat lukijat. Pitkän ja kapean parvekkeen keskivaiheilla on aiemmin esittelemäni, itse kunnostamani tuolit.


Parvekkeen päädyssä, sen rauhallisimmassa nurkassa, on jätelavalta löytämäni korituoli. Mielikuvissani siinä on hyvä paikka lukea tai tehdä käsitöitä. Tuolin kaverina on ensimmäiseen kotiini hankkimani tiikkinen ovaalin muotoinen pöytä. Pöytä kaipaisi maalausta, mutta sen kansilevyssä on yli 130 neliöreikää, joten en viitsinyt alkaa maalaushommiin. Ennemmin etsin jossain vaiheessa tähän jonkun kivan pöytäliinan.


Parvekkeen vastakkaiseen päätyyn laitoin vain ison valkoisen lyhdyn. Se on ovea vastapäätä, joten syksyllä lyhdyssä palava valo näkyy kauniisti sisällekin.


Tällä hetkellä lyhtyyn ei saa missään tapauksessa laittaa kynttilää - siellä on sorsan pesä!


Vuosi sitten parvekkeellamme oli oikea sinisorsa oikeine poikasineen. Kun muistin minulla olevan tallessa Tildan kaavat sorsaan ja poikasiin, oli itsestään selvää, että sellaiset haluan tehdä. Pojat valitsivat kankaat lintuihin, minä ompelin. Alkuperäinen sorsa teki pesän kukkaruukkuun, mutta tämä Iines kasvattaa poikasiaan Tupua, Hupua ja Lupua lyhdyssä niinestä tekemässäni pesässä.


Tyynyjä parvekkeella riittää enemmänkin. Ne tuovat kivasti väriä ja pehmeyttä. Hauskinta näissä tyynyissä on, että lapset auttoivat ompelussa! Kumpikin poika pyysi saada ommella tyynyn suuaukon käsin kiinni. Olinpas hälmö, kun hetken mietin, viitsinkö antaa hommaa heille. Niin siistiä jälkeä tuli, että saavat ommella seuraavallakin kerralla! Kiitos pojat!


Parvekkeesta voi hyvin nauttia nyt, mutta vielä parempi se on, kunhan saan kaikki esikasvatuksessa olevat taimeni vietyä mökille, hankittua terassimattoa lisää niin, että koko lattia peittyy, hankittua kivempia kukkaruukkuja tai ruukunsuojia jäljelle jääville kasveille, ym... Kaikki aikanaan.

Reipasta toukokuun viimeistä viikkoa Sinulle!


2 kommenttia:

  1. Miten suloinen lintuperhe! Tuollaiset sisäsiistit muuttolinnut olisivat erittäin tervetulleita meidänkin parvekkeelle! Ihania aurinkoisia parvekepäiviä sinulle ja pojille!

    VastaaPoista
  2. Viihtyisän näköinen parveke :) Ja suloisia lintuja!

    VastaaPoista