14.6.2013

Satulansuoja kesäpyörään

Kukallinen satulansuoja. En tiennyt tarvitsevani sellaista, ennenkuin näin tämän. Itse asiassa en tiennyt satulansuojia olevan olemassakaan ennen tuota kuvaa, mutta nyt minullakin on oma. Enkä aio luopua siitä, niin mukava on  kukkien päällä istua ja polkea.


Minulla on mökillä yli 30 vuotta vanha pieni 20 tuumainen polkupyörä. Isoisäni on sen aikanaan tehnyt joten pyörä on arvatenkin minulle hyvin rakas. Toki se on liian pieni ja siksi erittäin epäkäytännöllinen, mutta hyvin sillä polkee naapuriin kahville tai sienimetsään. Varsinkin nyt, kun sain satulansuojan valmiiksi ja kiinnitettyä korin pakkarille. Korin, joka koko viime kesän oli kaupungissa roskisten vieressä hylättynä ja jonka minä syksyllä pelastin jäämästä lumen alle.


Pyörän alkuperäinen satula on osin rikkonainen ja hyvinkin kova, siksi villasta tehyt satulansuoja on täydellinen pyörääni. Kuusi afrikkalaista kukkaa virkkasin Novitan 7V luonnonvalkoisesta ja tästä piposta yli jääneillä Sandnes Garnin Smart langoilla. Ommeltuani kukat yhteen virkkasin ympärille erikorkuisia pylväitä ja kiinteitä silmukoita, jotta suojan koko riitti satulan päälle. Lopulta pujottelin kuminauhaa toiseksi viimeisen kerroksen pylväiden väleistä ja kiristin suojan paikalleen.


Tämä satulansuoja oli ihana löytö blogimaailmasta. Hauska ja käytännöllinen välityö, jonka onnistumista epäilin koko työstämisen ajan, mutta niin vaan siitä epämääräisestä mytystä tuli juuri sopiva satulansuoja.5 kommenttia:

 1. Oi miten ihana! Nyt kelpaa pyöräillä. Miten minusta tuntuu, että minäkin tarvitsisin juuri tuollaisen;)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen! Ja juuri tuollaiseen pyörään sopiva :) Mä oon kans suunnitellut tekeväni tällaisen, mutta ei se vaan taitaisi sopia mun pyörään :D

  VastaaPoista
 3. Sopii niin hyvin tuohon pyörään! Kaunis ja kesäinen.

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloinen. Sopii hienosti pyörääsi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet tehnyt ihanan satulansuojuksen, kelpaa ajella ja tuosta tulee hyvälle mielelle pelkästä katselustakin!! Tämä on näitä blogistanian ihania puolia, eri ihmiset saavat inspiraatioita blogeista ja toteuttavat omat versionsa. Tykkään!!!!

  VastaaPoista