26.8.2011

Kudotut suojat puumailoille

Meillä pelataan golfia. Itse pelaan nykyisin harvakseltaan, mutta mieheni oikein intohimoisesti. Lapset ovat innoissaan palloista ja mailoista ja kun sille päälle sattuvat niin jaksavat harjoitellakin. Pojat saivat kesällä ensimmäiset puumailansa. Puumailat tarvitsevat huput ja niin rupesin miettimään, miten sellaiset tekisin. Mieheni ensin muistutti -60 luvun klassikkomallista. Siitä se ajatus sitten lähti. Mailasuojan tekeminen.

Kotona ei ollut juurikaan sopivia lankoja. Sen verran jämiä löytyi, että sain ensimmäisen koeversion tehtyä vielä samana iltana. Se ei kuitenkaan päätynyt pojille vaan miehelleni.


Tätä oli hauska tehdä. Olihan se yhteinen projekti. Mies antoi ohjeita ja toiveita, yhdessä mittailtiin ja tuumailtiin.  Heti seuraavana päivänä lähdimme koko perhe yhdessä lankaostoksille. Olisi pitänyt olla kamera mukana kun seurasin perheeni miehiä hipelöimässä lankoja ja valikoimassa oman mailasuojansa värejä. Päätin, että jokainen valitkoon mitä haluaa, olin rajannut valikoiman 7 veljekseen, joten varmasti saisin loput kulutettua sukkiin, jos ei muuta.

Kudoin pojille toiveiden mukaiset mailasuojat - niin värien kuin raitojenkin suhteen!


Ja miehelle vielä kaksi huppua lisää, nekin tarkkaan mietittyjen ohjeiden mukaisesti.
Tupsujen teko taisi olla tämän projektin hankalin vaihe, vaikka jostain selkärangasta niidenkin teko muistui mieleen. Lapset ihmettelivät ja hämmästelivät pahvikiekkojen leikkaamista ja langan pyöritystä ja sitten syntyvää tupsua.Keltainen lanka on ensimmäistä mailasuojaa lukuunottamatta Novitan Katri-lankaa. Minulle entuudestaan tuntematonta ja tuntemattomaksi olisi saanut jäädäkin. Voi olla, että toimii tässä projektissa hyvin kestävyytensä perusteella, se kun ei sisällä ollenkaan villaa, mutta mielestäni kaiken kaikkiaan kamala lanka: epämiellyttävän tuntuista kutoa ja vielä halkeilee säikeiksikin aika helposti. Pintaakaan en saanut kovin tasaiseksi ja tupsuissa aivan toivoton. Onko muilla kokemusta tästä langasta? Olisi hauska kuulla, olenko ainoa joka on näin pettynyt siihen.

Aurinkoista viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Hei Varis!
    Minulla on kokemusta siitä Katri-langasta. Ostin joskus viime syksynä alennuskorista, kun aloittelin vasta neulomista enkä tiennyt lankalaaduista hölkäsen pöläystä. Juuri tuota keltaista on ja sitten vielä ostin lisää vaaleansinistä (ei hajuakaan miksi). Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että lanka purkautuu ja on siksi kovin ärsyttävä neuloa, mutta lanka sopi minulle hyvin harjoittelu hommiin. Tein yhden kivan neuleen siitä keltaisesta langasta ja olen lopputulokseen melko tyytyväinen. Pääteltäessä neuleen pintaan jäi rumia vedätysjälkiä mutta kuitenkin kovin huomaamattomia. Nyt yritän pitää neuletta päällä hellävaroen ettei se ihan heti täyty nukasta. Nyt kuitenkin tiedän miksei täys akryylilankaa kannata ostaa. Vielä kun saisi sen vaaleansinisen langan johonkin hukattua... ehkä sitä voi käyttää johonkin vilttiin tms. Kiva blogi sinulla! Mielelläni lueskelen!

    VastaaPoista