9.6.2013

Kuusenkerkkäsiirappia

Olen keittänyt kuusenkerkäsiirappia. En muista, mistä alunperin sain ajatuksen sen tekemisestä, koska en ole sitä aiemmin edes maistanut. Mökkitontillamme kasvaa paljon kuusia, joten olisiko ajatus ihanista kirkkaanvihreistä kerkistä jäänyt alitajuntaan joskus ohikulkiessa. Tai olenko lukenut jostain lehdestä tai blogista, tiedä häntä. Kuitenkin sitä tein.


Itselle muistiin netin eri resepteistä koottuna. Kerää reilu litra kuusenkerkkiä. Lisää kaksi litraa vettä ja liota yön yli. Keitä noin puoli tuntia, anna jäähtyä. Siivilöi kerkät ja muut roskat pois. Lisää 1 kilo sokeria  ja 1 ruokalusikallinen vaniljasokeria. Keitä lientä kunnes sopivan siirappimaista (2-3 tuntia) aina välillä sekoittaen. Pullota. Säilytä jääkaapissa.


Haluaisin oppia viimeistelemään pullot ja purkit, tehdä niihin kivat etiketit. Yleensä itse muistaa tai ainakin tunnistaa, mitä mihinkin purkkiin on laittanut, mutta arkinenkin asia saisi olla kaunista. Ja jos jotain itse tehtyä antaa lahjaksi, on etiketillä ihan oikeasti merkitystä. Tässä on minulla selvä oppimisen paikka ja hillokauden lähestyessä otan mielelläni kaikkia vinkkejä vastaan.


Ensi kerralla lupaan esitellä yhden hyvin kukikkaan kesäkäsityön. Sitä odotellessa aurinkoisia kesäpäiviä Sinulle!

3 kommenttia:

  1. Nuohan on oikein nätisti koristeltuja pulloja :) Ja siirappi on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos notto! Siirappi on kieltämättä aika hyvää, varsinkin jos sitä käyttää vain yskänlääkkeenä, mihin sen sanotaan soveltuvan oikein hyvin.

      Poista
  2. Kauniisti koristellut pullot - ja varmasti maistuvaista!

    VastaaPoista