21.11.2013

Melkein viisi villasukkaa

Kudoin itselleni villasukkaa, ensimmäistä kertaa elämässäni pitsikuviolla. Sen enempää miettimättä ohjeen lankasuosituksia tikuttelin menemään, kunnes sukka oli melkein valmis ja kokeilin sitä. Aivan liian iso! Joku voisi sanoa että tietenkin, kun kerran otit reilusti paksumman langan kuin ohjeessa. Hetken mietin, että tekisin sukat silti valmiiksi ja lahjoitan jollekin, mutta kun lanka ei olisi riittänyt toiseen sukkaan, meni ensimmäinenkin purkuun. 


Aloitin sukan (vai sukat?) alusta, tällä kertaa perussukka yhdellä palmikolla. Lankana Novitan Nalle, 60 silmukkaa, 3 mm puikot, kulutus 97 grammaa.


Kuvat eivät tee oikeutta langan värille, vaalea pellava on niin kaunis, ettei se mielestäni tarvi mitään kikkailua.


Sukat tulevat heti käyttöön, joten niitä on turha sen kummemmin nimetä joululahjaksi. Vaan olisipa minulla sukkamuotteja, vai miksi kutsutaan niitä jalan muotoisia levyjä, joiden avulla sukat saadaan muotoiltua kauniisti? Niitä toivon joululahjaksi.


Näiden melkein kolmen villasukan jälkeen tein punaiset erittäin hassun malliset villasukat. 

 
Arvaatko sinä, kenen jalka on näin kapea ja pitkä? Kerron sen ensi kerralla, mutta sitä odotellessa touhukasta Joulun odotusta Sinulle!

4 kommenttia:

 1. Kauniit tuli noista sukista mitkä teit. Yksinkertainen palmikko toimii hienosti! Kaunis oli tuo aikaisemmin aloittamasi mallikin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidin mallista, joten voihan olla, että joku päivä teen sen sopivasta langasta.

   Poista
 2. Todella hienoja töitä sinulla täällä :). Ja sellaisia mielenkiintoisia juttuja, joita ei ihan joka blgoissa ole tainnut törmätä. Hienoja sukkiakin. Noita ekoja sukkia minäkin olen koittanut joskus tehdä, mutta menetin hermoni. Jään innolla odottamaan lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aarrerasia ja tervetuloa joukkoon! Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista