4.7.2014

Afrikkalainen kukka -peitto

Se on valmis! Peitto afrikkalaisista kukista minun väreissäni!


Kukkien virkkaamiseen tuntui menevän iäisyys, mutta itse asiassa palojen yhteen ompelemiseen meni suhteessa paljon enemmän aikaa. Eikä sekään ollut vielä mitään verrattuna langanpäiden päättelyyn.


Peitossa on 149 kokonaista kukkaa ja 10 puolikasta. Mittaa sillä on noin 80 * 115 senttiä. Se ei ole suuren suuri, mutta juuri sopiva lämmittämään jalkoja viluisena kudonta- tai lukuhetkenä.


Koukkuna oli minulle niin tuttu 3½. Langoista noin puolet ovat jämiä, hyvinkin eri paksuisia villa- ja alpakkalankoja. Luulin minulla olevan enemmänkin peittoon sopivia jämälankoja, mutta eivät ne riittäneet kovin pitkälle. Noin puolet langoista on tätä peittoa varten ostettuja, kuten myös pohjan valkoinen 7veljestä. Langankulutus yhteensä 902 grammaa. Kaikki langat ovat lempivärejäni.


Langat ovat niin eri paksuisia, että peiton pinta on paikoin epätasainen, mutta en anna sen haitata. Enkä senkään, että reunat eivät ole ihan suorat, vaan aaltoilevat.


Peitto on valmis ja se on juuri niin ihanan raskas, kuin oikean villapeiton kuuluukin olla. Kunhan palaamme kaupunkiin, vien sen oikealle paikalleen talonpoikaissohvallemme.


Jos vielä joskus teen afrikkalaisia kukkia, lupaan itselleni jo nyt päätellä jokaisen kukan heti sen valmistuttua. Ja jos vain värien puolesta on mahdollista, lupaan ommella palat kiinni toisiinsa sitä mukaan kun niitä valmistuu.

Aurinkoista viikonloppua Sinulle!

9 kommenttia:

 1. Tulipa siitä upea! Itse käytän yleensä melko kirkkaita värejä, mutta kyllä tällainen maanläheinen väritys on myös ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lammas! Minä aina ihailen muiden kirkkaita ja värikkäitä töitä, mutta sitten "pelkurina" varovaisesti päädyn maanläheisiin väreihin.

   Poista
 2. Hurjan nätti peitto! Mukavan harmoniset värit :)

  Ja kiitos vielä arpajaisvoitosta! Palasin viikonloppuna reissusta kotiin, ja siellä se hiiri odotti postilaatikossa :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Kylläpä noista väreistä tulee ihanan levollinen olo. Hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jana, notto ja Maria - kiitos kauniista kehuistanne!

   Poista
 4. Aivan ihana peitto ! Minun peitto on vieläkin kesken, kun "puolikkaiden" teko ei oikein onnistu.
  Ja mikä ihana pupuneiti!

  VastaaPoista