28.8.2016

Melkein peruslapaset

Ostin kesällä kerän Camino alpaca multicolor by Bremont -lankaa, koska tykästyin sen väreihin, koska halusin tehdä siitä lapaset esikoiselle, ja langan väri toi mieleen esikoisen talvitakin. En kuitenkaan halunnut, että varastooni jää taas kerran epämääräinen mytty pätkävärjättyä lankaa, joten toteutin sen, mitä olin miettinyt pidemmän aikaa: kudoin lapaset kärjestä alaspäin. Ensin kudoin peukalon, ja usko meinasi loppua. Työ näytti munanlämmittimeltä, kolmelle päällekkäiselle viiriäisenmunalle...


Loin silmukat samalla tavalla kuin jos olisin aloittanut sukat kärjestä, peukalossa tietysti pajon vähemmillä silmukoilla (4 aloitussilmukkaa). Jätin peukalon (20s) odottamaan kämmentä (56s) ja yhdistin silmukat, aloitin kavennukset kuin vastakohtana kiilapeukalon silmukoiden lisäämisille. Lopulta kudoin resoria 1o1n kiertäen niin kauan, että puolet langasta oli kulutettu. Sitten toinen lapanen samalla tavalla.


Resoreista tuli pitkät, mutta se ei ole koskaan haitannut, päinvastoin. Jos olisin kutonut lapaset alhaalta alkaen, en olisi uskonut, että lanka riittää näin pitkiin resoreihin. Lanka on ihanan tuntuista ja sitä oli nautinto kutoa. Pidän muodostuneesta pinnasta, mutta samaan aikaan olen tyytyväinen, että lankaa ei jäänyt yhtään yli.


Onnistunut kokeilu kutoa lapaset kärjestä aloittaen, en usko että jää viimeiseksi kerraksi! Lämmintä elokuun loppua!

4 kommenttia:

  1. Ihania syksyn värejä, kauniit!

    VastaaPoista
  2. Oi, sinä aina keksit kivoja juttuja :)
    Kaunis lanka!

    VastaaPoista
  3. Näppärä tapa tehdä lapaset! Täytyypä kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikille mieltä lämmittävistä kommenteista!

      Poista