10.11.2017

Räsymattokynttilät

Olen ihaillut netissä muiden kynttilöiden jämistä tekemiä kynttilöitä. Olen kerännyt kaikki meidän jämät talteen ja suunnitellut tekeväni kynttilöitä, mutta aina se on jäänyt. Pringles-purkitkin ovat olleet valmiina, mutta milloin on aika loppunut kesken, milloin joku ohjeessa on mietityttänyt, milloin mitäkin. Nyt vihdoin hain Sinellistä paksua sydänlankaa ja tein omat räsymattokynttiläni!


Värit eivät ole niin tasapainoiset kuin mitä mielessäni kuvittelin, mutta silti tykkään näistä! Joissakin raidoissa olin liian hätäinen ja värit sekoittuivat toisiinsa sulaessaan. Ala- ja yläosa eivät ole ihan samaa sarjaa keskenään, mutta ei haittaa, näissä on sellaista rosoisuutta ja suunnittelemattomuutta, mistä tykkään.


Olin innoissani näiden tekemisestä, kun olin kerran päässyt vauhtiin. Jännitys kasvoi raita raidalta, kun keskeneräistä työtä ei voinut kurkkia. Olisin tietysti voinut tehdä vain yhden korkean kynttilän, mutta kaksi matalaakin on hyvä.


Kuvittelin näistä tulevan hyvin jouluiset, kun mukana oli punaisten kruunukynttilöiden jämiä, mutta niistä tulikin täydelliset ruska-ajan kynttilät. Eniten häiritsee kynttilän aluslautanen, mikä olisi selvästi tarvinnut pesun ennen kuvausta....


Näitä teen varmasti toistekin. Mukavaa puhaa, jonka voisi ottaa osaksi jouluvalmisteluperinteiä. Osaankohan jatkossa ostaa kynttilöitä sen värisinä kuin haluan, vai rupeankohan alitajuntaisesti miettimään seuraavan räsymaton raidoitusta.


Kuusi viikkoa jouluun. Tänään juomme vuoden ensimmäiset glögit, piparakkutaikina odottaa pakastimessa leipureita. Touhukasta viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Kauniit kynttilät! Ihailen, miten monipuolisesti osaat tehdä vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Ne lämmittävät mieltä erityisesti tänään, kun onnistuin polttamaan pellillisen pipareita....

   Poista
 2. Ihania! Tosi kivat värit näissä ja kauniisti sommiteltuina. (: Mullakin on ollut nyt kynttiläprojektit meneillään. Joulukalenteriin tulossa muutama raidallinenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä kynttilöiden tekeminen on kivaa hommaa!

   Poista
 3. Ihanat kynttilät! Itse olen tehnyt kuppikynttilöitä muutamana jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni, seuraavalla kerralla voisinkin kokeilla kuppikynttilöitä tmv.

   Poista
 4. Ihanat kynttilät! Itse olen tehnyt kuppikynttilöitä muutamana jouluna.

  VastaaPoista
 5. Ihanat kynttilät! Itse olen tehnyt kuppikynttilöitä muutamana jouluna.

  VastaaPoista