21.11.2017

Sillisalaatti-peitto

Keväällä aloin kutomaan tilkkuja langanjämistä. Jatkoin sellaisilla langoilla, joita en uskonut enää käyttäväni. Kudoin kesällä ja syksyllä. Käytin siskon minulle lahjoittamia lankoja. Aivotonta ainaoikein neuletta on kiva kutoa, kun kädet tarvitsevat tekemistä ja pää lepoa.


Tilkkupino on odottanut päättelemistä ja yhdistämistä koko syksyn. Joulun lähestyessä halusin siivota kasan pois ja tehdä kynttilöille tilaa. Ryhdistäydyin. Päättelin kaikki langanpäät ja virkkasin peiton kasaan. 


Peitto ei ole missään tapauksessa kaunis. Se on riemunkirjava sillisalaatti eivätkä saumat kestä lähempää tarkastelua, mutta peitto on paksu ja lämmin ja täydellä tunteella hyvässä tarkoituksessa tehty.


Tämän tilkkupeiton lahjoitan SPR:lle toimitettavaksi eteenpäin jollekin pikkuiselle. Mukava jouluinen tunne valtasi mieleni, kun sain peiton valmiiksi.

1 kommentti:

  1. Mukavan näköinen peitto. :) On ainakin aidosti semmoinen tilkkupeiton tuntu, kun ei ole värejä sommiteltu toisiinsa, vaan kaikki on käytetty mitä löytyy. Tällaisen tekeminen voisi olla kyllä virkistävää, unohtais kaikki "hienoudet" ja neulois tai virkkais vaan jämäkerä kerrallaan. :)

    VastaaPoista