3.12.2017

Rohkelikko ja Korpinkynsi kaulaliinat - PoA

Monta vuotta kuopuksen lempiväri oli vihreä ja siksi hän piti eniten Luihuisen tuvasta. Kun hänen lempivärinsä vaihtui siniseen, hän alkoi pitää Korpinkynnestä enemmän. Mielestäni hän on enemmän Korpinkynsi-tyyppiä, joten tarjouduin kutomaan hänelle uuden Tylypahka kaulaliinan Korpinkynnen väreissä.
 

Luihuisen kaulaliina oli kudottu tasapaksuilla raidoilla ja sellaiset huivit oli käytössä kahdessa ensimmäisessä Harry Potterissa. Azkabanin Vanki ja sitä seuraavissa osissa raidoitus muuttuu värien pysyessä samoina. Mielestäni nuo kaksi ohutta raitaa sopivat isommille koululaisille, siksi päätin samaan hengenvetoon kutoa esikoiselle päivitetyn Rohkelikko kaulaliinan.


Kuvien värit eivät tee oikeutta kaulaliinoille. Ulkona on liian harmaata ja keinovalo tylsyttää värit, joten toivon teidän uskovan kun sanon, että näissä on hyvät värit. Molemmat kaulaliinat kudoin Gjestalin Maija-langasta. Rohkelikko PoA :ssa punaisen sävy 237 ja keltaisen sävy 218. Korpinkynsi PoA :ssa sinisen sävy 225 ja harmaan sävy 203. Merkit on hankittu Harry Potter Studiolta.


Huivit ovat olleet työn alla yli vuoden. Tuon vuoden aikana pojat ovat tehneet selväksi, että eivät tule käyttämään Harry Potter kaulaliinoja. Ehkä minä halusin tehdä nämä enemmän kuin mitä he toivoivat niitä. Jälkiviisaus on aina kovin helppoa, ehkä näitä ei olisi tarvinnut tehdä alun alkaenkaan. Mutta en voi sille mitään, mielestäni Harry Potterin tupavärit ja niistä tehdyt kaulaliinat ja villapaidat ovat vaan uskomattoman ihania. 

Nämä jäävät kuitenkin meillä tarpeettomiksi. Jos joku on kiinnostunut ostamaan Harry Potter kaulaliinan, niin nämä ovat molemmat myynnissä. Minulle voi laittaa viestiä osoitteeseen variksenvillat (ät) gmail (piste) com. Nautinnollista adventin aikaa!

6 kommenttia:

 1. No höh! Ihanat on. :) (Mulla kirjat... ööö, niin monennetta kertaa etten enää tiedä... luettavana taas.)

  VastaaPoista
 2. Onko nämäkin kaulaliinat neulottu samalla ohjeellä kuin edelliset? Kuinka usein teit harmaat raidat ja kuinka monta kerrosta neuloit aina harmaata? Kuinka monta kertaa huivissa toistuvat nuo harmaat raidat? Itsekin olen kiinnostunut tekemään tuollaista Korpinkynnen huivia ja näyttävät kyllä todella kivalta nuo tekemäsi huivit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kutonut huivit Maija langasta 3,5 mm puikoilla, 80 silmukkaa suljettuna neuleena. 27 kerrosta sinistä, sitten 3 harmaata, 5 sinistä ja 3 harmaata. Yhteensä 14 tuplaraitaa eli 15 paksua sinistä raitaa. Kiva, jos innostut kutomaan itsellesi huivin tällä ohjeella, mutta tiedoksi, että tekemäni Korpinkynsi on myynnissä. Laita minulle viestiä, jos tarvitset lisää ohjeita klutomisessa tai jos olet kiinnostunut ostamaan minun kutomani.

   Poista
  2. Hei! Kiitos vastauksistasi. Kävin tänään ostamassa juuri samat langat tuota Korpinkynsi-huiviani varten. Itse neulon 4 mm puikoilla, kun en viitsinyt ostaa 3,5 mm puikkoja, mutta kyllähän se näinkin hyvin sujuu! Itse tein myös 100 silmukkaa, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna olisi se kapeampanankin toiminut, mutta näinkin tulee hyvä! Kyselen sitten lisää, jos kysyttävää tulee! Hienoja ovat kaikki Harry Potter -huivisi jokatapauksessa olleet! :)

   Poista
 3. Moi! Onko kaulaliinat viekä myynnissä. Ostaisin.

  VastaaPoista