24.6.2019

Kesätyyny afrikkalaisista kukista

Viisikymmentä afrikkalaista kukkaa on virkattu ja ommeltu yhteen. Uusi tyyny terassin korituoliin on valmis. Aavistuksen liian retro minun makuuni, mutta värit ovat täydelliset aiempiin pehmusteisiin. Eiköhän silmäni totu ja tykästy tyynyyn.


Toukokuussa kävin taas kerran lankavarastoani läpi ja minulla oli useampi puuvilla-villa-sekoitelangan jämä, jotka yksinään olivat väärän paksuisia tai väärän värisiä tai muuten vain ei mieluisia. Yhdessä ne kuitenkin puhuttelivat minua ja kuisikivat, kuinka sopisivat mökille terassin tyynylle kaveriksi.

 
Minulla oli valmiitakin kukkia odottamassa inspiraatiota. Vaikka ne olivat edelleen mieluisia, ne eivät sopineet tähän ptojektiin. Purin ne ja käytin sopivat värit tähän projektiin (loput lisäsin mysteerikerääni, jota kasvatan kunnes siitä saa tehtyä sukat).


Muutama mitta/ajatusvirhe tapahtui työn edetessä, minkä takia tyyny ei ole alunperin suunnitellun 40*40 senttiä kokoinen eikä se ole neliö vaan suorakaide. Mutta antaa olla. Sisätyynyn pienensin vanhasta unityynystä, joka oli liiskaantunut käyttökelvottomaksi.


Tärkeintä on, että terassin tuoleissa on nyt molemmissa tyynyt selän takana, koska muuten tuoleissa on mahdottoman huono istua.Sitä en vaan voi ymmärtää, että vaikka kuinka sommittelee kukat värien mukaan ja yrittää tarkastaa, ettei samanlaisia ole vierekkäin, niin aina joku stiplu pääsee livahtamaan ja sen huomaa vasta valmiissa tuotteessa. Se on varmaankin se kuuluisa käsityön leima, onhan? Koska mikään kone ei laittaisi kolmea ruskeaa kukkaa samaan riviin.


Tämä om yksi lempipaikoistani mökillä, täydellinen aamukahvin juomiseen, erinomainen kutomiseen.


Mutta mutta, tämän tyynyn takia olen rikkonut ostolakkoani. Kävin ostamassa kerän valkoista Nallea. Olisin voinut odottaa reilu 40 päivää lakon loppumiseen, mutta koin tärkeämmäksi saada tyynyn nyt valmiiksi kuin vasta elokuussa. Ja kyllä, olisin voinut käyttää jotain muita jämälankoja, mutta sitten tyynystä ei olisi tullut mieleistä, ja minusta oli tärkeämpää tehdä siitä kiva kuin vain saada se valmiiksi. Parhaat ostolakkoilijat hankkivat tarvitsemansa vaihtamalla, mutta blogillani ei ole tarpeeksi lukijoita eikä minulla ole instassa (@katripes) tarpeeksi seuraajia, että olisin edes viitsinyt yrittää (varsinkin kun minusta vaihtaminen on sekin ostamista, maksuväline on vain erilainen kuin perinteinen raha).

Olen rikkonut lakkoani toisenkin kerran kesän aikana. Ostin keittiövaa'an. Minulla on kaupungissa vanha kirjevaaka, mutta se on iso ja kömpelö eikä sitä todellakaan voi kuljettaa mukana mökille. Hapanjuureni sen sijaan otin, ja kun halusin tehdä perheelle onnistunutta leipää, siksi ostin punalaputetun poistuvaa mallia olevan vaa'an.

Molemmat rikkeet tulevat käyttöön eivätkä jää pyörimään kaappien pohjille vuosikausiksi koskemattomina. Perustelut ovat hyviä, mutta hankinnat ovat silti epäonnistumisia lakossa.

 
Ei kahta ilman kolmatta, sanotaan. Huvitus -omenapuuni. Se on hankinta, vaikka en ostanutkaan sitä. Sain puun lahjaksi 2018 äitienpäivänä, mutta vasta nyt sille löytyi sopiva paikka. Kasva rauhassa, pikkuinen, kasva isoksi ja tuota paljon herkullisia omenoita.


Toissa viikolla keräsin ruusun terälehtiä ja havahduin miettiväni joululahjoja. Aivan liian aikaisin, mutta ei sille voi mitään, milloin ideoita tulee mieleen. Pitänee alkaa kirjoittaa ajatukset ylös, puolen vuoden aikana ne ehtivät unohtua.


Rentouttavaa kesän jatkoa!


6 kommenttia:

 1. Ihana tyyny, sopii just eikä melkein paikalleen. On muuten kutsuvan näköiset tuolit, kelpaa tosiaan aamukahveja juoda tai ihan vaan istua ja ihmetellä. :) Ja eiks ostolakonkin kohdalla poikkeus vahvista säännön. On ainakin tarpeeseen tehtyjä ja tarkkaan harkittuja hankintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tyyny on se puuttuva palanen, jota olen kaivannut tuoleihin aika monta vuotta. Joskus, kuten nyt, onnistuu täydentämään kokonaisuuden ;)

   Poista
 2. Tyyny on todella kaunis! Värit ovat ihanan pehmeitä.
  Minulla nuo afrikankukat vielä vaiheessa.
  Ruusunlehdistä tulee kivoja jalkakylpyjä, olen laittanut niihin ruususuolaa, niin värikin sopii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta näitä kukkia on kiva virkata, mutta yhdistäminen on aika puuduttavaa. Myönnän, että en päätellyt langanpäitä, virkkasin mahdollisimman monta työn edetessä seuraavan kerroksen sisään, loput jätin tyynyn sisään piiloon.

   Tuo jalkakylpy onkin hyvä idea, täytyy perehtyä vähän tarkemmin sen valmistamiseen.

   Poista
 3. Tyyny on ihan täydellinen! Hyvin tehty ja sopii paikalleen mainiosti. Mielestäni ostolakon sijaan sääntö 72 h odottamisesta ennen ostamista ja vain tarpeeseen ostaminen on parempi vaihtoehto kuin totaali ostolakkoilu, mutta se on vain mielipide jokainen ostolakkoilkoon jos haluaa. Varmaa on, että itse kunkin on aika ajoin hyvä puntaroida omaa ostamiskäyttäytymistään. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Mulla ostolakko alkoi siitä ahdistuksesta, kun keskeneräisiä käsitöitä ja korkkaamattomia materiaaleja oli pilvin pimein eikä niitä enää edes muistanut kun oli jo ostamassa lisää. Vuosi on kohta kulunut ja ainakin minä tarvitsin tämän lakon tunnistaakseni, mitä oikeasti tarvitsen. Halu on niin helppo naamioida näennäiseksi tarpeeksi, tai ainakin minä olen (olin!) mestari siinä. Jatkossa tuo 72h sääntö voi tulla käyttöön.

   Poista