6.2.2011

Huovutetut tumput

Minulla on aina sormet jäässä kun olen ulkona. Minulla on kylmät kädet, paitsi ehkä kesähelteillä. Kaikkein lämpimin vaihtoehto käsille on mielestäni kunnon huovutetut tumput ja niiden alle toiset lapaset. Edellisistä tumpuistani kului peukalot puhki, joten sain hyvällä omatunnolla tehdä itselleni uudet.

Yhdistin valkoista Novitan Huopasta ja ruskeaa Pirtin Kehräämön hahtuvaa (muistaakseni, tarkempia tietoja tuosta langasta ei enää ollut tallella). Tein kolmen kerroksen raitoja ajatuksena jatkaa niin pitkälle, kun lankoja riittää (molempia kun oli vajaat kerät, jäänyt jostain aiemmista tumpuista). Jokaisen raidan jälkeen huokaisin helpotuksesta, että riitti edes tähän asti. Jännittyneenä kudoin kun pelkäsin varsinkin ruskean loppuvan kesken. Mutta hyvin riitti, sain jopa kokonaan ruskeat peukalot!


Lapasen viereinen viivotin on 40 senttiä pitkä. Ja oikeasti ihan suora, en tiedä, miksi kuva vääristää näin paljon.

Ennen pesua kaikki näytti hyvältä, mutta sitten alkoi se pesun pituinen jännitys: minkälainen mytty sieltä tulee ulos? Eniten minua jännitti, että miten ja missä suhteessa kaksi täysin erilaista lankaa huopuu keskenään. Odotus kuitenkin palkittiin ja sain käteeni melkein täydellisen kokoiset tumput. Pari silmukkaa kapeampi olisi ehkä riittänyt.
Tässä ulkona auringonpaisteessa otetussa kuvassa värit ovat juuri niin ihanan lämpimät kuin ne oikeastikin ovat. Kuvassa tumput on jo sisäänajettu: niillä on oltu pulkkamäessä ja käyty hiihtoretkellä.  Vaikka ruskea huopui vähän vähemmän kuin valkoinen ja minulla on siksi isopeukaloiset tumput, ovat nämä erittäin hyvän tuntuiset kädessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti