10.2.2011

Käsityökassi

Olen saanut ensimmäiset lukijani, wau. Tervetuloa!

Kuljetan kutimusta tai ristipistotyötä usein mukanani, milloin mökille, milloin reissuun, milloin muuten vaan mahdollista luppoaikaa silmällä pitäen. Tähän asti olen kuljettanut käsitöitä niiden arvolle täysin sopimattomissa muovipusseissa tai täysin väärän kokoisissa mainoskasseissa. Vihdoin tuli asia korjattua. Tein itselleni käsityökassin, my knitting bag.


Ilman sen tarkempia ohjeita tai mittoja ompelin kassin GreenGaten beigevalkopilkullisesta Dotty puuvillakankaasta. Halusin kassin, johon mahtuu lankojen ja puikkojen lisäksi tarvittaessa ohjelehti, mutta joka ei ole niin iso, että se syö liian monta työtä kerralla. Kassin piti olla sopiva myös tarvittaessa vain yhdelle pienelle pistelylle. Aika näyttää, miten sopivan kokoinen kassi oikeasti on. Mittaa sillä on noin leveys 25 cm ja korkeus 30cm.


Mietin kassin vuoritusta, erilaisia taskuja ja osastoja, kuin myös koristekanttauksia ja -nauhoja, mutta päätin pitäytyä mahdollisimman yksinkertaisessa. Pidän tästä kankaasta, mutta harmittaa kun kuvio on painettu vinoon. Ehkä pilkut eivät kuitenkaan ala vilistää silmissä vaikka ne eivät ihan lankasuorassa olekaan.


Ensimmäisenä kassiin pääsi puikoilla tällä hetkellä oleva työni. Olemme lähdössä hiihtoloman viettoon, joten kassi pääsee heti tulikokeeseen ja neitsytmatkalleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti