3.5.2011

Koiramainen tarralompakko

Kuopuksella, 4-vuotiaalla kerholaisella, oli akuutti tarve lompakolle. Tai miten sen akuutin ja tarpeen määrittelee, mutta kuitenkin tilauksessa oli tarralompakko. Onhan isoveljelläkin, joten jo siinä on perusteita riittävästi... Eikä tilaus koskenut tietenkään mitä tahansa lompakkoa, vaan sen piti olla koiramainen. Ne koiratarralompakot, mitä näin kaupassa, olivat kieltämättä aika tyttömäisiä, joten ei muuta kuin ompelukone esille.


Kaikkeen sitä tulee ryhdyttyä, mutta hyvä niin. Tulihan siitä tarralompakko. Ja vielä koiramainen sellainen.


Lompakossa on kolikkotasku. Eihän 4-vuotias sitä oikeastaan tarvitse, mutta sen kerran kun täytyy maksaa kerhon retkimaksu, on muutama kolikko omassa lompakossa äärimmäisen tärkeää.Samoin lompakossa on paikka matkalipulle. 4-vuotias toki saa matkustaa ilmaiseksi eikä tarvitse matkalippua, mutta kuvallinen "Saan matkustaa ilmaiseksi kunnes täytän 7-vuotta" -kortti on hyvinkin olennainen pojalle.Päällikankaana on Finlaysonin puuvillainen koirakangas. Kiinnitin sen corduraan kaksipuoleisella liimaharsolla. Ja juuri kun olin saanut sen liimattua, huomasin unohtaneeni ommella yhden tarranauhan kiinni. Ei se muuten haittaa, mutta tikkaukset näkyvät nyt oikealla puolella.


Eipä lompakko muutenkaan ole täydellinen, vähän kanttaukset nauravat ja lankasuoraan leikatut kankaat vääntävät lompakon vinoon. Käyttäjä kuitenkin hymyili kuin hangon keksi lompakon saadessaan. Joten äitikin on tyytyväinen. Ei muuta kuin lompakko reppuun, reppu selkään ja menoksi!Jossain syvällä sisimmässäni taidan olla jonkinlainen hamstraaja. Kerään mm. vanhoista vaatteista tarranauhat ja vetoketjut ajatuksella, että jos niitä joskus tarvitsee. Nyt tarvitsin! Tähän tarralompakkoon on kierrätetty paksua corduraa ja vuorikangasta (kanttauksiin) miehen vanhoista lasketteluhousuista, tarranauhaa vanhasta takistani, vetoketju poikien puhkikuluneista housuista ja muovia pussukasta, jossa esikoisen kerhotossut toimitettiin...Taidan jatkaa hamstraamista jatkossakin!

3 kommenttia:

  1. Uskomatonta! Olet todellinen taituri! Aivan upea lompakko.

    VastaaPoista
  2. Aivan upea lompakko! Siis käsittämätöntä, että joku osaa ommella tuollaisia =D

    VastaaPoista
  3. Tosi onnistunut lompakko! Ja muutkin ihania käsitöitä, olet taitava!

    VastaaPoista