19.6.2011

Virkattu apina - taas

Tanskan matkallamme, Riben kaupungissa, näin lahjatavaraliikkeessä (nimeä en valitettavasti muista) aivan ihanan virkatun apinan. Apina vei sydämeni, mutta hinta (yli 50 euroa) esti minua ostamasta sitä. Sen sijaan pyysin miestäni menemään takaisin kauppaan ja ottamaan kuvan apinasta minulle. Apina oli selvästi käsityötä, mutta mitään mainintaa tekijästä en nähnyt.


Olisin halunnut tehdä apinan puuvillalangasta, esikoiseni kun valittaa, että Naula on liian kutittava. Aloitin kaksi kertaa, mutta päädyin aina purkamaan. Kolmannella kerralla yritin sekoittaa puuvillaa ja villaa, mutta jälleen kerran purin aloituksen. Lopulta siirryin kokonaan villalankaan ja pääsin kuin pääsinkin alkua pidemmälle. Valmiiksi asti. Saanko esitellä, Naulan veli Pultti.


Tämä on ensimmäinen työ, jonka olen tehnyt omasta päästäni kokonaan ilman ohjetta. Olen rehellisesti sanottuna ylpeä itsestäni! En niinkään lopputuloksen takia, vaan siitä, että rohkenin aloittaa jotain ilman ohjetta ja että maltoin purkaa ja tehdä uudestaan. Paljon jouduin purkamaan, milloin mallin, milloin värivalintojen takia, mutta mielestäni kannatti. Ei Pultti täydellinen ole, mutta kukapa meistä olisi.


Tähän sain käytettyä paljon jämälankoja, mutta loppujen lopuksi piti valkoista hakea lisää kaupasta. Virkkaaminen vie yllättävän paljon lankaa (minkä tietysti te kaikki kokeneemmat virkkaajat olette tienneet iät ajat, mutta minulle tämä oli uusi havainto). Käyttämäni langat ovat enimmäkseen Novitan Woolia ja Nallea, mutta on joukossa jotain tuntemattomiakin keränloppuja. Koukkuna taas kerran 3½.


Tämän piti olla helppo ja nopea työ, mutta aikaa meni lopulta aika paljon. Matkan varrella mietin inspiraationa ollutta apinaa ja ennenkaikkea sitä, että eipä hinta ollutkaan yhtään kova työhön nähden.

Anteeksi huonot ja mielikuvituksettomat kuvat, päivällä en ehtinyt ja valoisista kesäöistä huolimatta tähän aikaan ei valoa eikä ideoita yksinkertaisesti enää riittänyt. Ihanaa juhannusviikkoa kaikille lukijoilleni!

1 kommentti:

  1. Ihana otus! Hurmaava - aijon yrittää itse jotain tuollaista. Harjoittelin "omilla päin" virkkaamista tekemällä kärpässieniä (lapset ja jopa mies tykkäävät) mutta nyt siis uusiin haasteisiin.

    VastaaPoista