28.12.2013

Palmikkolapaset

Joulu meni rauhallisesti nautiskellen - siitäkin huolimatta, että se oli sateisen musta ja moni suunnitelmissa ollut käsityö siirtyi ensi jouluun. Kuopuksen lapasia lukuunottamatta ehdin sentään tehdä kaikki lahjat valmiiksi. Nämä palmikkolapaset menivät serkulleni.


Lankana teetee:n Salla. Lanka valikoitui yksinomaan värin perusteella. En ole sitä ennen käyttänyt, joten kiva kokeilla taas uutta lankaa. Ei mikään suosikkini, vaikkakiin varteenotettava vaihtoehto 7Veikalle. Puikot 3½, kulutus 68 grammaa. Lapaset valmistuivat niin hyvissä ajoin, etten enää muista silmukoiden lukumääriä.
Mallia lapasiin etsin pitkään netistä, pyörittelin mielessäni useita eri vaihtoehtoja. Lopulta päädyin palmikkoon, jota reunustaa kaksi valepalmikkoa. Kämmenpuoli on sileää neuletta. Harmikseni en enää muista, miltä sivuilta kyseisen mallin löysin.


En ole ennen tehnyt valepalmikoita. Mikä loistava keksintö - niin helppo keino saada näyttävää aikaiseksi. Tulen varmasti tekemään valepalmikoita jatkossakin. Saajalla on pienemmät kädet kuin minulla, joten uskon lapasten olevan juuri oikean kokoiset.


Olemme viettäneet Viattomien lasten päivää muun muassa laskettelemalla - vesisateessa. Nyt rentoudumme mökillä. Mieli tekisi puuhastella kasvimaalla, mutta valoisa aika on niin lyhyt ettei siinä tunnu ehtivän mitään. Kutoessa ajatukset karkaavat ensi kevään siemen- ja kasvihankintoihin. Kyllä, sisäiset vuodenajat ovat menneet sekaisin.

3 kommenttia:

 1. Onpa ihanat lapaset, väri ja malli - onnistunut valinta! Ja resorin tilalla mukava tuo ainaoikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina. Ja oikein hyvää uutta vuotta 2014 sinulle!

   Poista
  2. Kitos, samoin sinulle!
   Harrastetaan käsitöitä myös tänä vuonna, se on terapiaa!

   Poista