12.2.2014

Palmikkopeitto

Peittoja on ihana tehdä. Kutoen tai virkaten. Ne lämmittävät jo tekovaiheessa eikä matkan varrella tarvitse pohtia, mihin ryhtyisi, aina voi tehdä rivin tai pari. Tämä kanervan värinen palmikkopeitto oli tilaustyö ystävän mökille.


Lankana on Novitan suomalainen sukkalanka, kulutus noin 1,5 kiloa. Puikkona 4½. Kokoa peitolla on noin 120cm *165cm. Peitossa vuorottelee 13 palmikkoa ja 12 ainaoikein raitaa. Inspiraatio peiton malliin tuli Lexingtonin palmikkopeitosta. Riippuen miten peiton levittää ja asettelee, raidat ovat kapeampia tai leveämpiä.


Peittoa oli kiva kutoa, mutta myönnettävä se on, että näin isossa projektissa alun innostus muuttuu loppua kohden urakoinniksi. Tämä lanka ei kuulu suosikkeihini, se on aika karheaa kutoa ja kädet ovat kovilla, (käsirasvaa kului työn edetessä reilusti...). Silti peitto laskeutuu kauniisti, se on sylissä ihanan raskas ja lämmin ja uskoisin sukkalangan kestävän kulutusta nyppyyntymättä.


Valitettavasti näin isossa työssä aikaa muille käsitöille ei juuri jää ja blogi hiljenee väkisinkin. En ole kuitenkaan unohtanut teitä, ihanat lukijat, päinvastoin, olette olleet useasti mielessä.


Keskeneräisten töiden lista on pitkä, saa nähdä, mihin seuraavaksi tartuni. Mitä sinulla on tällä hetkellä työn alla?

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana peitto!! Sinä sitten olet taitava!

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän ihana!Työn määrä on melkoinen,mutta varmasti vaivan arvoinen.Mulla on työn alla popcorn virkattu torkkupeitto.Alkumetreillä vasta ollaan ja ajattelinkin ottavani sen ikään kuin ikuisuusprojektiksi jotta välillä voin virkkailla muuta :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana! Olet tehnyt suuren työn tuon kanssa, lopputulos palkitsee vaivan kyllä.
  Tällä hetkellä tekeillä tilkkupeittoja ja pussukoita. Juuri ompelin kuopukselle ihanan pehmeitä velourpaitoja ja housut. Ristipistotöitä on odottamassa ja muutamia ihania lankoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria.

   Tuo sinun listasi on ihanan monipuolinen, löytyy mistä valita fiiliksen mukaan.

   Poista
 4. Peiton onnellinen omistaja kiittää ja arvostaa jokaista silmukkaa! Nyt vain odotellaan jäiden lähtöä ja mökille pääsyä. Olet uskomaton- tiedän, että peiton kutomiseen vierähti lukemattomia työtunteja. Ajattelen sinua aina, kun siihen kietoudun. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin!

   Poista