24.2.2014

Villapaita

Kolmisen vuotta sitten sain lahjakortin Fiina-neuleeseen. Samoihin aikoihin löysin Modasta mallin ihanaan villapaitaan irtokauluksineen. Puolitoista vuotta sitten aloitin mallin kutomisen. Vuosi sitten lopetin sen, koska paita tuntui hyvältä ja huonolta samaan aikaan. Kauluksen kudoin puoleen väliin. Kuukausi sitten purin paidan kainaloihin asti ja kauluksen kokonaan. Mittailin, muokkasin, sovitin ja yritin tehdä sopivaa. Kauluksen tikuttelin valmiiksi eilen. Kun tänään aamulla sain langanpäät pääteltyä ja paidan höyrytettyä, olin tyytyväinen. Ikuisuusprojekti oli selätetty.


Pidän edelleen langasta ja mallista, mutta malli ei pidä minusta. Olkapäillä ja kauluksessa oleva kuviokin asettui kauniisti höyrytyksen jälkeen, mutta samalla kaulus alkoi lerppua niin paljon, ettei sitä voi käyttää. Lopputulos on sanalla sanoen kamala. Olen pettynyt. Tällaisenaan näitä ei voi käyttää, mutta nyt en todellakaan jaksa alkaa purkaa ja taas muokata tätä yhtä ja samaa paitaa ja kaulusta.


Todisteena siitä, että paita on kuitenkin valmis (taka-ajatuksena saada langanostolakko lopetettua...) julkaisen kuvan siitä.


Mielialaani eivät nosta edes kukkaset. Pelakuuni näyttävät kovin elottomilta talvettamisen jälkeen. Ne olivat mökillä ulkona vielä kun ensimmäiset pakkaset yllättivät ja siksi olen kovin epäileväinen niiden suhteen. Annan niille vielä viikon armonaikaa - jos ei mitään elonmerkkiä näy viikon aikana, myönnän tappioni.


Kaikesta tästä sisuuntuneena koulin pienen pienet tomaatin taimeni. Ja vaikka maaliskuuhun on vielä viikko aikaa, kylvin kesäkukkia. Eihän siemenet voi tuntea kalenteria, ja ulkona on kuin maaliskuu...


Aina ei voi onnistua. Reipasta viikkoa Sinulle ja paljon onnistumisia!

1 kommentti:

  1. Voi harmi kun villapaita ei ollutkaan sellainen kun halusit. Mutta tuo väri on kaunis. Suuren työn olet tehnyt ja tietenkin harmitus on suuri.
    Tiedätkö, minä talvetan pelargonit ihan olkkarin ikkunalla, mikään muu kokeilu ei ole onnistunut. Nyt yhdessä pari nuppua:).

    VastaaPoista