18.3.2014

Nobbe - virkattu lohikäärme

Tämä tässä on Norbert. Tuttavallisemmin Nobbe.


Nobbe on norjalainen röpelöniska -lohikäärme (tai sellaisena sitä ainakin pidetään). Melkein suoraan Harry Potter ja Viisasten Kivi -kirjasta / elokuvasta, vai mitä?


Nobbe on virkattu Dansk Pelsuld -villalangasta. Ostin sen jo kaksi vuotta sitten Snurresta. Se oli mielestäni täydellinen lanka lohikäärmeeseen. Ostohetkellä en todellakaan ajatellut, että lohikäärmeen tekemiseen menisi kaksi vuotta. Varsinkaan, kun mallikin oli jo tiedossa. Siivet on SandnesGarnin Smartia. Koukkuna 3½, kulutuksesta ei aavistustakaan, koska täytin Nobbea työn edetessä. Mittaa Nobbella on kuonosta piikikkään hännän päähän 28 senttiä, siipien kärkiväli on noin 18 cm (siivet ojennettuna).


Nobbe on virkattu LucyRavenscarin innoittamana. Siivet ovat aika lennokkaat, mutta ehkä ne asettuvat muutaman lentoharjoituksen jälkeen. Erinomaisen selkeä ohje löytyy täältä.


Esikoisen Harry Potter -teemasynttärit lähestyvät. Niihin minä Nobbeakin virkkasin, rekvisiitaksi. Siivet tekevät tästä otuksesta lohikäärmeen, mutta kyllä siitä väkisin tulee kuvaustilanteessa utelias koiranpentu mieleen, kun sen kuono tuntuu tunkeutuvan joka paikkaan.


Minä jatkan ideointia ja askartelua Tylypahkan hengessä. Nauti sinä ihanasta keväästä!

4 kommenttia: