27.4.2015

Virkattu huolisyöppö

Olen nähnyt huolisyöppöjä jonkun verran myynnissä. Mielestäni ihana ajatus, hellyyttäviä otuksia. Mutta olen pitänyt niitä "pienten juttuina". Ei enää alakouluikäisille. Eikä tuttavapiirissä ole ollut ketään sopivan ikäistä, kenelle sellaisen tekisin. Onneksi kuulin, että kuopuksen luokkakaverilla on oma huolisyöppö, ja tämän äidin kehuvan kuinka kiva juttu otus on. Pääsin kuin pääsinkin tekemään huolisyöppöä, synttärilahjaksi kuopuksen luokkakaverille, aiemmin mainitun hyvälle kaverille.Virkkaamalla tein tämän kauhukaapparin, joka lupasi mutustaa huolet ja hotkia surut. Angstiahmatti-nimeäkin mietin, mutta lasten ei ehkä tarvitse vielä tietää, mikä on angsti. Lankana Blend Bamboo, koukkuna tuttu ja turvallinen 3mm. Vetoketju, suun trikoo ja nappisilmät löytyivät kaikki varastosta. Näillä hampailla syöpöttelee huolen jos toisenkin, vai mitä?


Tätä oli kiva tehdä. Malli on omasta päästä, vaikka tottakai jossain takaraivossa raksutti näkemäni aidot huolisyöpöt. Tuntuu, kuin työn edetessä omatkin huolet olisivat vähentyneet. Valitsin väreiksi reilusti mustan ja valkoisen, jotta sain vähän rockimman olemuksen. Mielestäni on kumma, että kuopuksen, joka yleensä tykkää jutuista mitä teen, mielestä tämä ei ollut kovin kiva juttu, kun taas esikoinen, joka yleensä ei niin innostu tekemistäni jutuista, oli tästä niin innoissaan, että pyysi minua tekemään hänellekin omansa. 


Kuka osaisi neuvoa, miten raitavirkkauksessa pääsisi eroon tuosta "saumasta"? Se on takapuolella, mutta silti.


Korkeutta tyypillä on melkein 25 senttiä. Langankulutuksesta en osaa sanoa, koska muistin punnituksen vasta kun vetoketju ja kita olivat jo paikoillaan. Minä tykkään tästä ja olen toteutukseen tyytyväinen. Toivon, että saajan huolet vähenevät lahjan myötä! 


Iloista alkanutta vappuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Loistava idea! Tiedän myös yhden pienen tytön, joka tykkäisi huolisyöpöstä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana! Ei muuta kuin tuumasta toimeen ;)

   Poista
 2. Tuo on hyvä pitää mukana aina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän voisi tehdä pienemmän, avainnippuun sopivan huolisyöpön, joka kulkisi aina mukana.

   Poista
 3. Ihana otus! Miten olisi kaveriksi Pinkki Pipsa, joka herkuttelisi salaisilla haaveilla ja jo toteutuneilla unelmilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Basilikka! Unelmauuni? Haavehautoja? Ei muuta kuin lankakauppaan hakemaan pinkkiä lankaa....

   Poista
 4. Ihana otus! Miten olisi kaveriksi Pinkki Pipsa, joka herkuttelisi salaisilla haaveilla ja jo toteutuneilla unelmilla...

  VastaaPoista
 5. Voi että! Tää on niin ihana! Osaisitko opastaa tuon pussukka (eli suun) tekemisessä? Mulla ei ole mitään käsitystä miten se tehdään mutta nyt tulisi huolisyöppö tarpeeseen meidän ekaluokkalaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SannaKoo! Parasta pussukassa eli suussa on se, että se jää käytännössä kokonaan piiloon, joten sen kanssa ei tarvitse hifistellä! Muistaakseni ompelin sen niin, että leikkasin suorakaiteen muotoisen palan kankaasta (pari senttiä leveämpi kuin suuaukko, noin 15 cm korkea). Ompelin kapeat päät (eli ne pari senttiä leveämmät kuin vetoketju) vetoketjun nurjalle puolelle. Tässä vaiheessa vetoketju on sivulta katsottuna "kangasrenkaan" keskellä, ja kun litistät sen, kangas on kaksinkerroin. Asettelin kankaan niin, että noin kolmasosa oli vetoketjun eli suun yläpuolella ja loput alapuolella. Sen jälkeen ompelin päätysaumat. Nyt sinulla pitäisi olla umpinainen pussukka. Koko tämän virityksen ompelin vetoketjusta kiinni virkattuun huolisyöppöön (käsin), jolloin "suu" jää piiloon vetoketjun taakse. Vaikea selittää ilman kuvia, kysy toki uudestaan, jos ei vielä tästä selvinnyt. Olisi kiva nähdä, millaisen huolisyöpön teit!

   Poista