19.4.2015

Uusi vanha pelikaappi

Viikonloppu mökillä. Haravointia, omenapuun siirto, puutarhassa kävelyä ja uuden suunnittelua, perunamaan lannoitus ja kääntö. Ihanaa reipasta ulkoilua raikkaassa kevätsäässä. Mielessä teidän sydämelliset ja mahtavan kannustavat kommentit inspiroimattomuuteeni. Lämmin kiitos kaikista niistä, oloni, ennenkaikkea mieleni, on jo paljon positiivisempi!

Mökillä säilytämme pelejä parvella avohyllyssä, jonka isäni rakensi ehkä noin 35 vuotta sitten äitini pyynnöstä silloiseen mökkikeittiöömme. Hylly ei ole kaunis, täynnä tavaraa lähinnä kaaosmainen. Mutta se on ollut tukeva, toimiva ja täynnä tunnetta. Muistan, kuinka ihailin isääni, että miten kukaan osaa rakentaa tuollaisen hyllyn, miten tietää, mitä pitää tehdä.


Sitten siskoni muutti ja häneltä jäi muuton yhteydessä ylimääräiseksi kaksi Lundian ovea. Päätin piilottaa kaaoksen ovien taakse. Mitat olivat melkein sopivat, vain "pientä" säätöä tarvittaisiin.


Kavensin hyllyt, madalsin päädyt. Periaatteessa simppeli homma, mutta kun hylly ei alunperinkään ollut täysin vaaterissa, haastetta riitti.


Päälle halusin lisätason tuomaan ilmettä ja kaappimaisuutta kalusteelle. Sen tein "sahaa, liimaa, hio, maalaa" -tekniikalla vanhasta hyllynä toimineesta liimapuulevystä. Olen lopputulokseen tyytyväinen (kunhan saan ovet säädettyä vaateriin). Kaapin päälle olisi kiva löytää joku valaisin, mutta luulenpa, että legot täyttävät tason hyvinkin pian: pelaamisen jälkeen parvella leikitään ehdottomasti eniten legoilla ja aina on niitä rakennelmia, mitkä pitää säästää seuraavaan kertaan.


Tämä ei ole missään nimessä täydellinen, mutta vanhasta avohyllystä, vanhoista ovista ja vanhasta liimapuulevystä tehdyksi kierrätyskalusteeksi tämä on mielestäni onnistunut projekti. Pelit ovat kaikki samassa paikassa ja siististi katseilta piilossa!


Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

2 kommenttia: