2.9.2015

Rentouttavan rauhalliset raitasukat

Step Classic ja Regia ovat odotelleet lankalaatikossani jo muutaman vuoden puikoille pääsyä. Ajatuksena on ollut kutoa milloin mikäkin kuvio, mutta lopulta päädyin ihan vaan perussukkaan ja tasaraitaan.


Ensin tein sinivalkoiset villasukat. Miten ihanan rentouttavaa on kutoa raitaa toisensa perään. Vaikka kuinka sovitin matkan varrella ja yritin tehdä niistä minun 40 jalkaani sopivat, niin silti niistä tuli aavistuksen naftit. Ei kuin uutta sukkaa puikolle.


Ruskeavalkoraidallisista tein sitten vähän pidemmät ja sitä myöten sopivammat. Molemmat kudoin 2½ puikoilla, varressa 64 silmukkaa, teräosassa 62. Sinivalkoisissa langankulutus 61 grammaa, ruskeavalkoisissa 59. Värit ova mielestäni ihanan rauhalliset.


Kävin poikien villasukkia läpi ja kumpikaan ei oikeasti tarvitse yhtään lisää sukkia. Harmi, koska minua villasukattaa edelleen. Vaan onneksi sukkia voi kutoa myös varastoon ja lahjaksi. Lapasia on kateissa kevään jäljiltä, joten ehkäpä kudon niitä välillä.


Ihanaa syyskuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!
  Minullakin on kesän käsitöinä ollut aika monta paria sukkia:) Varmaan alkukesän viileys vaikutti. Ja syksyhän on tietenkin sukkienkutomisaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy nimenomaan on sukkien kutomisaikaa, mutta onneksi myös käyttöaikaa!

   Poista
 2. Kauniit perussukat, ja hyvät värit!

  VastaaPoista
 3. Ihanan harmonisia raitoja ja sukkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaraidoissa vaan on sitä jotakin, niitä on koukuttavan rauhallista kutoa. Kumma kyllä, näitä kutoessa alkoi tehdä mieli jotakin värikkäämpiä lankoja...

   Poista