25.9.2015

Aloita - jatka - valmis!

Eilen aloitin torkkupeiton kutomisen. Lankana ihanaakin ihanampi Lamana Como, jonka ostin Snurresta viime keväänä. Minulla oli selkeä mielikuva siitä, millaisen peiton haluan. Kun olin kutonut puolitoista kerää, mielikuva joutui romukoppaan ja purin koko homman. Takaisin lähtöpisteeseen ja koko malli uusiksi. Onnistuukohan tällä kertaa?


Peiton palmikoita pohtiessani ajattelin kutoa jotain muuta, mutta "huolestuneena" huomasin, ettei minulla ollut mitään keskeneräistä puikoilla. Eikä kyllä koukullakaan. Tai no yksi, ihan perussuora huivi Lamanan Piurasta, mutta kun se luultavasti menee purkuun niin en halunnut tarttua siihen.


Tottakai minulla on monen monta projektia suunnitteilla, ja kun niihin on materiaalit hankittuna, ne odottavat tekemistään, mutta ne eivät oikeastaan ole keskeneräisiä. Ne pitää aloittaa, ennenkuin niitä voi käyttää sopivina keskeneräisinä välitöinä. Tuo aloittamista odottavien projektien lista on pitkä ja varmuudeksi kasvoi taas yhdellä. Näin Eurokankaassa koirakangasta, johon ihastuin ikihyviksi. Onneksi kuopuskin piti kankaasta, koska aion päällystää hänen nojatuolinsa tällä kankaalla. En ole varma, onko lopputulos hitti vai huti, koska kangas on oman tutun ja turvallisen mukavuusalueeni ulkopuolella. Mutta palaan tähän kunhan kerkiän ;)

 
Blogissani on ollut hiljaista viime aikoina, koska olen ahkeroinut tilaustyön kimpussa. Olen kutonut mailahuppuja oikein urakalla, siksi omille käsitöille ei ole jäänyt aikaa. Tämä kuva lähinnä itselleni muistutuksena siitä, mitä onkaan tullut tehtyä viime aikoina.


Mökkiviikonloppu tulossa. Odotan lämmintä takkatulta ja kutomista, Toivon löytäväni myös puolukoita. Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

6 kommenttia:

 1. Minua harmittaisi jos joutuisi purkamaan, toisaalta lopputulos on varmaan parempi kun malttaisi korjata tai jopa tehdä uuden suunnitelman! Tykkään tuosta Lamana piura langalla neulotusta pinnasta näyttää hieman pellavaiselle?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkaminen on aina tylsää vaikka sujuukin yllättävän nopeasti, mutta mielestäni on parempi purkaa alkumetreillä kuin potea epävarmuutta koko työn ajan.

   Poista
 2. Se aina vähän hätkähdyttää, jos ei ole käsityötä, johon tarttua. Yleensä pistän itse silloin sukat puikoille. :)

  Kivoja nuo mailahuput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätkähdyttävää, mutta harvinaista. Nyt on tilanne korjattu ja löytyy keskeneräistä mistä valita ;)

   Poista