4.10.2015

Korallikäärmeen kosto -lapaset

Esikoinen on kadottanut lapasensa. Tietysti juuri ne kaikkein pehmeimmät (lue: kallein lanka) ja mieluisimmat. Aamujen viiletessä minun oli nieltävä oma harmitukseni ja tehtävä uudet. Päätin tyytyä niihin pehmeisiin lankoihin, joita löytyi laatikon pohjalta. Musta on Mondialin Superwoolia, harmaa Schachenmayerin Merino Extrafine 120, keltainen Nallea. Itselle muistiin langankulutus 3 puikoilla 59 grammaa.


Lapaset saivat nimen korallikäärmeen kosto. Raidoitus, jossa on leveiden raitojen välissä kapeita, tuo minulle auttamattomasti mieleen korallikäärmeen, vaikka värit ovatkin ihan toiset. Inhoan käärmeitä, mutta muistan lapsena katselleeni Encyclopedia americanasta juuri kyseisen käärmeen kuvaa. Kun oikein mietin, korallikäärmeen kuva aukeaman oikeassa yläreunassa on ainoa kuva, minkä muistan koko isosta kirjasarjasta. Outoa.


Oikeastaanhan tämä on äidin kosto, ei käärmeen... Lapsi ei saanut haluamiaan kokonaan mustia lapasia, kadonneiden kopioita, ajatuksena ja toivomuksena, että lapsi oppisi huolehtimaan paremmin tavaroistaan, jos kadonneen korvaava ei olisi yhtä mieleinen kuin alkuperäinen. Mutta ei nämä sentään rumat lapaset ole, harmaan ja keltaisen yhdistelmä jopa miellyttää silmää!


Lapasia suunnitellessani ja pojan toiveita kuunnellessa mietin, voisiko lapset tehdä kärjestä aloittaen. Näin olisin saanut mustaa kärkeen niin paljon kuin mahdollista (ja kulutettua langan loppuun) ja pojalle ei niin mieluisa harmaa olisi jäänyt varteen piiloon. Osaatko sinä sanoa, onko olemassa ohjetta kärjestä aloitettaville lapasille? Toinen mitä mietin, oli, että onko jotain keinoa laskea moneenko kerrokseen lanka oikeasti riittää? Tämä jämien kutominen kun yleensä aina on aikamoista jännitystä langan riittämisestä. Jännittävää alkavaa viikkoa Sinulle!

5 kommenttia:

 1. Tosi kivat lapaset! Resori näyttää hyvän napakalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudoin resorin 1o kiertäen 1n, sillä tulee minun käsialallani sopivaa resoria, joka ei käytössäkään pahasti venähdä.

   Poista
 2. Kivat värit! Löytyvätkin mustia helpommin, jos ne jonnekin pudottaa. :)
  En ole törmännyt kärjestä aloitettavien lapasten ohjeeseen, mutta eiköhän sellainen Ravelrystä löytyisi? Peukalon oikea kohta on varmaan helpompi hahmottaa kuin kantapään paikka kärjestä aloitettavissa sukissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen kyllä hukkaisi omat kätensäkin, elleivät ne olisi hänessä kiinni... Täytyy tosiaan googlettaa ohjetta lapasten kärkialoitukseen, varmastikin joku on tehnyt sen ennen minua.

   Poista
  2. Esikoinen kyllä hukkaisi omat kätensäkin, elleivät ne olisi hänessä kiinni... Täytyy tosiaan googlettaa ohjetta lapasten kärkialoitukseen, varmastikin joku on tehnyt sen ennen minua.

   Poista