12.10.2015

Sellainen säilytysjuttu tabletille

Kuopus tuli yksi päivä luokseni ja sanoi: "Äiti, mä tarvisin tabletille sellaisen säilytysjutun. Voisitko sä äiti tehdä semmosen? Siinä pitäis olla vetoketju, ettei tabletti pääse putoamaan sieltä. Niin ja sit siinä pitäisi olla joku hihna, että mä saan kannettua sitä kun meen kaverin luo kylään. Ja vielä joku tasku, että saisin laturin mukaan. Äiti pliis?" Minä en pystynyt tuollaisesta pyynnöstä kieltäytymään, vaan ryhdyin kaivelemaan varastojani ja toteuttamaan kuopuksen suunnitelmia. Syntyi sellainen säilytysjuttu tabletille.


Periaatteessahan tämä on kuin mikä tahansa kannettava kassi tai pussi, mutta kuopukselle tämä on sellainen säilytysjuttu tabletille. Ompelin sen vanhoista puhkikuluneista lasten farkuista, ja tiukkaa teki, että sain kankaan riittämään. Hihna on tehty useammasta suikaleesta, mutta koristetikkauksien ansiosta sitä ei kauheasti huomaa. Halusin hihnasta kokonaan irrotettavan, jos tablettia haluaa joskus vaan säilyttää pussissa.


Toiselle puolelle ompelin taskun laturille. Olisin halunnut niitit taskun kulmiin, mutta sellaisia ei ollut varastoissani.


Vuoritin pussin minun vanhasta paidasta leikkaamallani trikoolla. Se oli sopivan pehmeää, ikäänkuin se oikeasti suojaisi tabletin pintaa naarmuuntumiselta;)


Vetoketjun kanssa tuli pieni mittavirhe ja koko pussukka meinasi jäädä liian pieneksi, mutta onneksi tabletti nätisti laitettuna mahtuu juuri sopivasti pussiin.


Kuopus on onnellinen kun näki suunnitelmansa toteutuneen ja toimivan! Äiti on iloinen yhteisestä projektista ja siitä, että pystyin toteuttamaan sen lankoja lukuunottamatta kokonaan kierrätysmateriaaleilla.

Nyt sukkia kutomaan!

2 kommenttia: