17.10.2015

Villasukkia

Olen kutonut sukkia, niinkuin hyvin moni muukin syksyn tullen. Omassa perheessä ei ole akuuttia sukkatarvetta, joten ajattelin joulua ja kudoin pienen pieniä sukkia, punaisen ja harmaan sävyissä, ehkäpä tontuille sopivia...


Kaupasta tarttui mukaan Novitan Nostalgiaa. Se huuteli minulle lankahyllyltä, kuiskutti korvaani haluavansa sukiksi, jouluahjaksi lasten leikkimummille. Kutsu oli niin selkeä ja voimakas, että en voinut muuta kuin vastata siihen toteuttamalla toiveen. Olen tänä vuonna hyvissä ajoin liikkeellä, mutta haitanneeko tuo?


Ja kun sukkia vaan on niin kiva kutoa, kaivelin laatikon pohjalta pieniä keriä Nallea ja ryhdyin toimeen. Ajattelin, että saan parit jämät käytettyä loppuun. Jaoin keriä puoliksi, mittailin ja laskin silmukoita, mutta eihän se silti mennyt niinkuin suunnittelin. Sain toki käytettyä jämät loppuun, mutta jouduin kyllä lankaostoksille ennenkuin sukat olivat valmiina ;) 


Aurinkoista viikonloppua sinulle! Minä jatkan villasukkien kutomista.

2 kommenttia:

  1. Ihana villasukkaputki! :) Tonttusukat lasipurkissa ovat kyllä niin kivan näköiset... Hauska pakkausideakin - purkkejahan aina tarvitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkaputki jatkuu... Kiitos hyvästä ideasta, lahjasukat voisi tosiaan pakata kauniiseen purkkiin!

      Poista