29.3.2016

Lankoja

Vuotuinen lankainventaari on antanut tänä vuonna odottaa itseään. Ei ole ollut inspiraatiota eikä sopivaa hetkeä sen tekemiseen. Nyt aloitin kevätsiivouksen lankalaatikostani! Minulla on 2018 grammaa puuvillalankoja, ohuita villalankoja 793 grammaa, Nallea ja vastaavia 1374 grammaa sekä 7Veljestä ja vastaavia 3467 grammaa. Tällaisia peruslankoja on siis yhteensä 7652 grammaa. Ei mikään tolkuton perusvarasto, mielestäni.


Mutta sehän ei tietenkään ole koko totuus. Lisäksi minulla on sekalainen kasa juuttilankaa, kalastajanlankaa ja muita tuntemattomia luonnonkuituja. Näitä en edes punninnut.


"Peruslankojen" saldossa ei tietenkään ole mukana ne 250 grammaa, jotka on vielä kutomatta harmaaseen torkkupeittoon...


... eikä ne 500 grammaa, joista on tulossa minulle kesäneule ja jotka on melkein kokonaan kutomatta. Ollut jo kohta vuoden.


Mukana "peruslangoissa" ei ole myöskääm me 550 grammaa Rowanin Denimiä, joista on pitänyt tulla neule esikoiselle jo viiden vuoden ajan... Tai 100 grammaa Rowanin Felted tweediä, joista minulla ei ole aavistustakaan, mitä tekisin. Anoppi siivosi omia kaappejaan ja lahjoitti minulle 871 grammaa Cataniaa.


Anopilta sain myös 408 grammaa Novitan puuvillaista Alabamaa ja Jamaicaa.


Kaiken kaikkiaan minulla on melkein 11 kiloa lankaa. Vuodessa lankavarastoni on pulskistunut huomattavasti. Sinällään outoa, koska mielestäni olen kuluttanut lankaa hyvinkin ahkerasti. Toki olen sitä myös ostanut, mutta en mitään suuria määriä, ainakaan kerralla. Olen iloinen kaikista langoistani, toki muutamasta kerästä voisin ehkä luopua, mutta uskon, että kaikki tulee joskus käytettyä. Ja nehän säilyvät kyllä. Uusimpien lankojeni eli pääasiassa tummansinisen Catanian ja Alabaman/Jamaican suhteen en tiedä, mitä niistä tekisin. Tyynynpäällinen tai vauvan kesätorkkupeitto ovat ainoat, mitä minulle tulee mieleen. Mitä sinä tekisit niistä?

4 kommenttia:

 1. Lankavarastot on jotenkin petollisia ensin katsoo et tässähän on ihan maltillisesti lankaa ja sit löytyykin vielä pari jemmaa =D Ihan maltillinen tuo sinun varasto kuitenkin taitaa olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on niin suhteellista, että mikä on maltillista ja mikä ei. Voi olla, että jossain on vielä joku jemma, mitä en muistanut, vaikka yritinkin kaivaa kaikki säilöt läpi.

   Poista
 2. Ihanat varastot erilaisia lankoja! Täytyyhän sitä olla,jos tulee äkkiä joku idea, ja pitää päästä heti toteuttamaan.Kaunis torkkupeitto tulossa! Itselläni ei lankoja kovinkaan paljon ole, mutta kangasvarastot ovat aikamoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minä en ole edes uskaltanut inventoida kankaitani. Niihin ei ole samanlaista selkeää mittaria kuin vaaka, joten se jäänee tekemättäkin (eikä tarvitse pelästyä...)

   Poista