1.3.2016

Rohkelikko villapaita

Ensi alkuun kiitos kaikille edellisen postauksen mäyräkoiria kehuneille. Jokainen kommentti lämmittää sydäntäni, vaikka en ole ehtinyt niihin vastaamaankaan. Kaikki liikenevä aika on mennyt kutoessa esikoiselle Harry Potter -villapaitaa.


Kudoin villapaidan Tylypahkan koulupaitoja mukaillen, joihin taas on haettu inspiraatiota englantilaisista koulupaidoista. Mallia etsiessäni opin, että kahdessa ensimmäisessä elokuvassa paidat olivat vaaleamman harmaita ja tupien tunnusraidat ovat kauluksen resorissa. Azkabanin vangissa ja sitä myöhemmissä harmaa on hyvin tumma ja tupavärit helmassa ja hihansuissa. Minä toteutin raidat 3-5-3 kerroksilla.


Tämä oli kiva työ. Esikoinen ei ole suostunut pitämään villapaitoja varmaan kuuteen vuoteen. Olin erittäin iloisesti hämmästynyt, kun näytin pojalle villapaidan kuvaa ja kysyessäni, haluaisiko hän tuollaisen, sain viipymättä vastauksen kyllä. Äkkiä lankakauppaan (Snurre) ja silmukat puikoille. Itselle muistiin: 2½ mm puikot, lanka Filcolanan arwetta classic, kulutus 331 grammaa (reilusti kasvuvaraa 150 senttiselle pojalle).


Siinä tohinassa en ehtinyt etsiä mallia. Laskin silmukat samasta langasta kutomistani villasukista pojalle sopivaa paitaa mittana käyttäen. Munkilla homma onnistui! Monen monta sovitusta tarvittiin, mutta purkaa ei tarvinnut.


Kaulus ei kestä lähempää tutkailua, mutta kukapa kävisi lapsen villapaidan kaulusta suurennuslasilla tarkastelemassakaan? Muuten paidasta tuli mielestäni sopiva, hihoissa ja helmassa on aika reilusti kasvuvaraa.


Esikoinen rakastaa paitaansa ja pukee sen hampaiden pesun ajaksi yöpuvunkin päälle. Minä rakastan esikoistani tuon takia taas vähän enemmän.


Kuvat ovat surkeita ja poseerausasennoissa olisi parantamisen varaa, mutta minä olen tyytyväinen lopputulokseen. Aurinkoista maaliskuuta!

4 kommenttia:

 1. Upeasti olet onnistunut! Siitä tuli hieno!

  VastaaPoista
 2. Hieno pusero =) on kiva neuloa jotain mitä arvostetaan noin paljon.

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea jahieno pusero! Tuollainen voisi olla kiva minun 9v-kuopukselle joka nyt on viime kesästä asti lukenut Harry Pottereita uudelleen, ja uudelleen, ja vielä uudelleen...

  VastaaPoista
 4. Toinen toistaan hienompia Tylypahka-neuleita! :D

  VastaaPoista