12.4.2016

Yrttilaatikko

Talvella kävin mökin varastoa läpi ja törmäsin siellä kohta kymmenen vuotta tarpeettomana pyörineeseen työkalulaatikkoon. Kymmenen vuotta täysin käyttämättömänä riittää varmasti vakuuttamaan, että työkalulaatikkona sitä ei tulla jatkossakaan käyttämään. Se sai uuden elämän yrttilaatikkona!


Tykkään kasvattaa yrttejä, mutta joka kesä minua harmittaa kun ne parhaat ovat joko mökillä tai kaupungissa - aina siellä, missä me ei olla. Yksittäisten ruukkujen kuljettaminen edes takaisin on hankalaa. Viime vuonna kasvatin yrttejä korissa, mutta senkin kantaminen oli aika työlästä. Tukevassa vanerisessa laatikossa on hyvä kahva valmiina, joten uskoisin, että tämän kantamisesta kodin, auton ja mökin välillä mieskään ei hermostu.


Laatikko on perusvaneria, jonka maalasin Tikkurilan Pika-Teholla kahteen kertaan. Laatikko on vähän tylsä, ja haaveilen lisääväni kylkeen tekstin Yrttejä tai muuta vastaavaa. Valkoinen maali on kuitenkin mökillä, joten voi olla, että tuo jää tekemättä. Ja kunahan yrtit kasvavat, ei tylsiä reunoja näe yhtä paljon. Pohjalle taitoin jätesäkin, jotta kasteluvesi ja märkä multa eivät pilaisi vaneria.


Ylijääneellä maalilla maalasin monta vuotta sitten Granitista ostamani "viljelylaatikot". Ne ovat täydellisen sopivan kokoiset kevään taimikasvatukselle, jos käyttää maitotölkkien pohjia alustoina, kuten minä. Näihinkin kyllä sopisi joku hauska teksti, mutta katsotaan, kuinka käy.


Aurinkoisia päiviä ja ihania kevättouhuja kaikille!

1 kommentti: