27.4.2016

Star Wars jediritari

Kaunis lämmin kiitos kaikille edellisen postauksen peittoa kehuneille. Jokainen kommentti on erittäin tervetullut ja minulle hyvin tärkeä. Anteeksi, etten ole ehtinyt kommentteihinne vastaamaan, kaikki aika on mennyt kuopuksen vappuasun tekemisessä. Nyt, se on onneksi valmis - jediritarin asu! 


Hyvissä ajoin ennen vappua (eli pari viikkoa sitten) kuopus pyysi minua tekemään hänelle vapuksi naamiaiasun. Hän toi minulle Star Wars Episodit I-VI: kuvitettu opas -kirjan ja näytti kuvan Obi-Wan Kenobin asusta. Tuollainen, kiitos! Rakastan näitä projekteja, joten tuumasta toimeen. Kävimme yhdessä Eurokankaassa valikoimassa sopivia kankaita, ja täytyy sanoa, että pojalla on hyvin tarkka maku! Alustunikan ompelin pellavaviskoosi sekoitekankaasta (menekki 1,5m). Malli on omasta päästä ja toteutettu varmaankin miljoonan sovituksen avulla. Olennaisin osa on kuitenkin vyö. Sen ompelin NAPA-keinonahasta (menekki 0,15m) ja yksityiskohdat näpersin pojan hyvin vaativien toiveiden mukaisesti.


Muona- ja energiakapselit toteutettiin sahaamalla muovinen henkari sopivan pituisiksi kapseleiksi, lyijytäytekynistä irrotettiin klipsit kiinnikkeiksi ja lopulta kapselit maalattiin pienoismallimaaleilla.


Solki antaa vyölle eniten ilmettä. Se viritettiin vanhoista klipseistä sitomalla ja liimaamalla. Kun vyö oli valmis, kuopus sanoin ensimmäisen kerran, että uskoo asusta tulevan hyvä.


Valosapelin kanssa säädettiin niin ikään useampi tunti. Ehdotukseni lainata joltain kaverilta sapeli tyrmättiin heti. "Äiti, en kai mä nyt mitään lelua voi ottaa, missä se terä osuu mun polveen koko ajan. Meidän täytyy tehdä mulle oikea." Katkennut haravan varsi, jänisverkkoa, hammastahnapurkin korkki, Tolu pullon korkki, tulitikkuja, grillivarras, tiivistenauhaa, helmiä, nappeja, muovipulloa, vanerinen Luhdan mainoslätkä, pari ruuvia ja hirveästi kuumaliimaa. Siitä syntyi "oikea" valosapeli, jota varten vyöhän oli ommeltu oma kiinnityslenkki.


Parasta oli nähdä kuopuksen innostuvan ja miettivän erilaisia mahdollisuuksia sapelin toteutukseen. Miten ihanaa seurata vierestä kun toinen oivaltaa, että vähän vaivaa näkemällä saa erittäin paljon aikaiseksi. Maali saa ihmeitä aikaiseksi (jälleen käytössä pienoismallimaalit), koska lähtökohta ei vielä näyttänyt kovin hääppöiseltä.


Viitta on olennainen osa asua. Sitä varten ostettiin 3,2 metriä polyesterikangasta. Väri ei ole ihan oikea, mutta oikea väri olisi ollut turhan arvokas. Hyviä ohjeita viittaan löytyi täältä. Sivusto on englanninkielinen, mutta kuvat ovat selkeät ja helpot soveltaa to make your own Jedi Master's robe.


Huppu on iso, niinkuin asiaan kuuluu. Ilman edellä mainittua sivustoa en olisi keksinyt ommella olkapäille taitoksia, jotka antavat erittäin hyvin muotoa ja ilmettä viitalle.


Vaan vieläkin puuttui jotakin, nimittäin matkasaappaat. Esikoisen saappaat olivat hapertuneet niin, että niitä pystyi käyttämään enää kuivalla kelillä. Kolmilla pohjallisilla kuopus pystyy kävelemään niillä, joten uhrasin saappaat tälle projektille. Maalasin saappaat tummanruskealla A'colorin 01 glossy maalilla (Sinellistä, myyjä suositteli). Kolme kerrosta maalia tarvitttiin peittämään musta kumi riittävästi. Keinonahasta leikkasin suikaleita ja kiinnitin kuumaliimalla, maalasin nekin, jotta niistä tuli saman väriset "nahkasaappaiden" kanssa. Riittävän vakuuttava lopputulos, ainakin minun mielestäni.


Itselle muistutukseksi vielä kuva saappaista ennen tuunausta.


Asu on valmis. Kuopus on onnellinen asustaan. Minä olen tyytyväinen projektiin, johon kyllä upposi materiaalien lisäksi valtavasti aikaa. May the Force be with you!

 

4 kommenttia:

 1. Voi miten hieno! Meiltä lähtee perjantaina kouluun prinsessa Leia:). Tämän illan kiukuttelin ompelukoneella ja jonkunlainen mekko siitä syntyi.

  VastaaPoista
 2. Hyvänen aika, millainen määrä luovuutta! Upea! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa nykyään hienoja rooliasuja, upeita.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Voiko äiti ja lapsi paremmin viettää aikaa yhdessä? Laatuaikajuttu :)

  VastaaPoista