15.5.2016

Sekametelisoppaa

Siltä elämä tuntuu tällä hetkellä, sekametelisopalta. Tai sillisalaatilta. Kaikenlaista tapahtuu ja kaikenlaista tulee tehtyä myös käsityörintamalla, mutta ei mitään selkeitä kokonaisuuksia. Ei sopivaa kohdetta tai sopivaa aikaa päivittää blogia. Kevät ja toukokuu! Ihanaa aikaa! Malttamattomana odotan kesäkukkien kasvua! Paitsi että sitä ennen pitäisi vielä keksiä muistamiset lasten opettajille, eikä minulla ole vielä aavistustakaan.


Olen lyhentänyt miehen treenipaidan hihat, vaihtanut hupparin alaresorin tuplasti leveämpään, parsinut golfliiviin tulleet reiät, vaihtanut tarranauhat kuopuksen sandaaleihin, käynyt naapurin vintillä pelastamassa ihanan, kummallisen vanhan lipaston ja kasvattanut to do -listaani taas yhdellä projektilla.Olen ommellut Finlaysonin kankaasta serkulle 50-vuotislahjaksi Muumi-kassin huomatakseni seuraavalla kauppareissulla, että kasseja olisi ollut myynnissä valmiinakin, vaikkakin ilman vuorta (kyllä, hullu paljon töitä tekee, viisas pääsisi vähemmällä).


Kangasta jäi vähän yli, joten ostin muistikirjan ja päällystin sen samalla kankaalla. Eikös jokaisella 50 vuotta täyttäneellä pidä olla paikka, mihin kirjata asioita muistiin,


Ystäväni pyynnöstä virkkasin hänen äidilleen huivimyssyn Helkky virkkaa blogin ohjeella. Valitsin langaksi BlendBamboon, koukkuna käytin 3½:ta. Esikoinen ei todellakaan innostunut mallinukkena toimimisesta, joten yhtään parempaa kuvaa ei valitettavasti ole.


Myssyä ei ollut mahdollista sovittaa, joten ompelin niskaan tarranauhat, jotta sen kokoa voi säätää. Mielestäni säätövara on siksikin hyvä, että ilman hiuksia tai hiusten kanssa samaten kuin ennen leikkausta tai leikkauksen jälkeen pään ympärysmitta saattaa vaihdella. Toivottavasti myssy on sopiva ja vastaa odotuksia!


Kaiken tämän sekametelisopan keskellä tuntui, että en pysty rauhoittumaan muuta kuin kutomalla. Olisin halunnut kutoa itselleni kesäsukat jostain puuvilla tai bambulangasta, mutta Lankamaailmasta ei löytynyt yhtään houkuttelevaa väriä. Ei sieltä sentään tyhjin käsin tarvinnut lähteä, näin kesäiset villalangat huusivat päästä mukaani. Sinivihreästä on jo sukat tuloillaan ja mieleni on kummallisesti rauhallisempi, kun olen saanut muutaman rivin sukkaa kudottua.


Touhukasta toukokuuta Sinulle!

1 kommentti:

  1. Hyvä kokoelma kaikkea sieltä! :) Onko tuossa lipastossa ulos vedettävä pöytätaso? Jännän näköinen kapistus.

    VastaaPoista