30.9.2016

Villasukka x.3

Olen kutonut esikoiselle niin monta paria sukkia, että en tiedä, monennetko nyt ovat esittelyssä. Muistan ihan ensimmäiset, vauvalangasta kudotut pienen pienet valkoiset, muistan joitakin matkan varrelta, mutta suurin osa on ollut ja mennyt ja hävinnyt muistin uumeniin. Nämä sukat tulen muistamaan pitkään, koska ne ovat nimensä mukaisesti versio numero kolme samasta sukasta.


Neljä vuotta sitten kudoin perussukat Novitan Peippo (?) langasta.


Kaksi vuotta sitten sukat jäivät pieneksi ja jatkoin niitä yksivärisellä oranssilla.


Nyt sukat olivat taas liian pienet. Kun kysyin esikoiselta, minkälaiset sukat hän haluaisi, oli vastaus ykskantaan: "Samanlaiset". En edes yrittänyt löytää samaa lankaa netistä tai kirppareilta, lupasin yrittää käyttää vanhaa lankaa. Sukat olivat niin nukkaantuneet, ettei niistä pystynyt hyödyntämään kuin varret. Koska silmukatkaan eivät enää riittäneet, leikkasin varret irti, poistin pahimmat nypyt, purin langan ja pesin sen. Täydensin harmaalla ja oranssilla ja sain kuin sainkin villasukat x.3 tehtyä esikoiselle. Näin kaiketi entisaikaan toimittiin aina, nykyisin ei vaan taida olla kovin yleistä, vaikka tosiasiahan on, että varret eivät juurikaan kulu. Itselle muistiin, varressa silmukoita 56, terässä 54.


Ja kun olin "säästänyt" langoissa, saatoin hankkia uusia kankaita, neljä täysin erilaista kuosia on esipesty ja odottaa leikkuupöydälle pääsyä! Toivon ehtiväni edes aloittaa viikonloppuna, mutta ulkona on niin kaunista, että ulkoilu olisi kyllä parempi vaihtoehto!


 Kaunista viikonloppua Sinulle!

6 kommenttia:

 1. Kauniit syksyn värit sukissa! Hankkimistasi kankaista minulla on samaisesta mustavalkoraitaisesta loppukesästä tehty taskutunika, tykkään niin taskuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus ei ollut tehdä syksyisiä sukkia, mutta kyllä niistä vaan tuli ihanat ruskasukat! Olen ihastellut muiden tekemiä tunikoita, mutta jotenkin päädyn aina tavalliseen paitaan. Ja sitten tavallisessa paidassa kaipaisin taskuja... Itselleni tuosta kuitenkin ompelen, vielä on kaikki mahdollista!

   Poista
 2. Noilla sukilla alkaa olla jo tunnearvoa roppakaupalla! Minulla odottaa muutamat lasten sukat, teräosan purkamista! Aioin neuloa niistä varsista uusia sukkia (siis teräosa) ja kämmekkäät! Ovat oman mummoni alun perin kutomia, joten haluaisin säästää edes osan vanhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnearvoapa hyvinkin! Vaikka kalpenevat kyllä mummosi kutomille sukille.

   Poista
 3. Oi miten hienoa kierrätystä! :)

  VastaaPoista