3.8.2017

Virkattu Pokemon

Eräänä huhtikuisena päivänä kuopus tuli koulusta kotiin ja kysyi, voisinko kutoa hänelle Pokemonin. Eikä tietenkään mitä tahansa vaan hänen suosikkinsa, Charizardin. Vaikka synttärilahjaksi. Löysin netin syövereistä ohjeen ja sanoin, että kudotusta en tiedä mutta että jos virkattu käy niin saat sellaisen synttärilahjaksi.


Aloitin hirviön virkkaamisen hyvissä ajoin ennen synttäreitä, mutta työ jäi kesken - onneksi. Kun nyt kesällä taas jatkoin, tuli kuopus tutkailemaan ohjettani ja kävi ilmi, että minulla oli väärä muoto kyseisestä pokemonista. Monta osaa meni purkuun, joitain osia vähän sovelsin. Täältä löytyvällä ohjeella tein tämän pokemonin. Ohje on englanniksi ja siinä on mielestäni muutama virhe, mutta vähän järkeilemällä ohjeesta selviää hyvin.


Lankana käytin siskoltani aiemmin saamaa Mayflower cotton nr 8, se oli juuri sopiva oranssi tähän projektiin. Siipiin ja vatsaan ostin Hjertegarnin Cotton 8. Koukkuna 3mm, varpaissa ja sormissa 2mm. Pyrstön tulilieskat ovat Nallea ja 7Veikkaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun avasin lankaa ja harjasin sitä auki, mutta lopputulos toimii!


Silmät tein leikkaamalla valkoisesta huovasta oikean muotoisen palan ja maalaamalla ne pienoismallimaaleilla ja tekstiilitussilla. Aikamoista näpertelyä, mutta kyllä kannatti. Kuopuksen mielestä silmät onnistuivat erinomaisesti.


Kuopuksen synttärit olivat aikapäivää sitten. Lahja on vihdoin luovutettu ja se pääsi heti leikkiin mukaan. Tämä oli paljon työläämpi projekti kuin mitä ajattelin, jokainen työvaihe kesti pidempään kuin olin arvioinut ja hermo meinasi mennä useamman kerran. Kun näin kuopuksen ilmeen sanoessani Charizardin olevan valmis ja toivottaessani hänelle myöhästyneet onnittelut, oli työ kaiken sen vaivan arvoinen.


Viimeisessä kuvassa Charizard on kuopuksen kämmenellä, jotta sen kokoa pystyisi edes vähän hahmottamaan. Valmiilla otuksella on korkeutta noin 20 cm. Kuopuksen mielestä se on täydellinen, vaikka sitä ei voikaan ottaa unikaveriksi (siivissä on rautalankavahvisteet).

4 kommenttia:

  1. Kuopuksen kanssa samaa mieltä, se on täydellinen ♥

    VastaaPoista
  2. Saisinko suomenkieliset ohjeet. Pojan poika haluaisi tällaisen. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole resursseja (eikä oikeuksia) lähteä kääntämään toisen tekemää ohjetta. Toivottavasti pystyt seuraamaan alkuperäistä ohjetta ja täyttämään pojanpoikasi toiveen.

      Poista