26.8.2017

Yhden yöpuvun tarina

Ompelin esikoiselle yöpuvun.

Ihan perusyöpuku, paitsi että ei lähimainkaan. Sen tarina ulottuu parin vuoden taakse, jolloin esikoinen sai pikkuserkultaan pieneksi jääneet yöpuvun housut. Ihanat, pehmeäksi kulutetut sinivihreäruudulliset puuvillahousut. Ompelin housuille kaveriksi sinivihreän paidan esikoisen toiveiden mukaisesti.


Housut ehtivät käydä lyhyiksi, mutta esikoinen ei halunnut luopua niistä. Vein hänet Eurokankaaseen ajatuksena, että löytäisimme kangasta, josta ompelisin paidalle kaveriksi housut. Esikoinen kuitenkin tykästyi mustavalkoiseen tähtikankaaseen ja pyysi minua tekemään siitä yöpuvun housut. Kun ihmettelin, miten ne sopisivat sinivihreän paidan kanssa, hän totesi että ei mitenkään, mutta voisitko äiti tehdä mustavalkoisen paidan, niin että mulla olis kokonaan mustavalkoinen yöpuku? Tottakai, rakas.


Housujen musta ei ole läheskään niin intensiivinen kuin paidan musta, mutta se on kuulemma vaan hyvä. Siksi harmaa kuminauha vyötärölläkään ei haittaa. Minä olisin ommellut paidan vartalo-osan valkoisella ja hihat mustalla, mutta esikoinen halusi värit juuri toisin päin. Sekä paita että housut ovat erittäin reilut, mutta en missään tapauksessa saa lyhentää hihoja tai lahkeita. Paita on ommeltu Joka tyypin kaavakirja II raglan paidan kaavaa mukaillen, housut on mallattu vanhoista housuista.


Alkuperäiset ruudulliset housut tulivat totisesti tiensä päähän molempien polvien repeydyttyä kokonaan. En ruvennut korjaamaan niitä enää, revin ne pölyräteiksi.


Ja housujen vyötärökuminauha, se sai uuden elämän esikoiselle ompelemissani kalsareissa (kuvassa raidalliset, kangas jäi yli kuopuksen t-paidasta). Samaan hengenvetoon ompelin toisetkin, mutta ne liittyvät yöpuvun tarinaan vain ajankohdan perusteella.


Varsinainen ompelukierre yksien housujen takia, mutta minkäs teet kun haluat sekä tehdä lapselle mieliksi että kierrättää kaiken mahdollisimman hyvin. Nautinnollista elokuun loppua Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti