8.4.2011

Sekalainen joukko onnistumisia ja epäonnistumisia

Tai oikeastaan epäonnistumisia ja onnistumisia. Alkuviikosta aloitin uuden virkkausprojektin, tarkoituksena tehdä pehmolelukoira. Taidan olla niihin vähintään yhtä koukutettu kuin kuopukseni. Löysin lankakaupasta itselleni aiemmin tuntematonta Sandnes Garnin Duett -lankaa. Ihanan pehmeää, 55% puuvillaa ja 45 % merinovillaa. Tuntui poskea vasten täydelliseltä pehmolelujen virkkaamiseen. Langassa ei ole mitään vikaa, mutta virkkaustaidoissani on: tästä tekeleestä ei ollut mihinkään muuhun kuin purettavaksi.  Ei auttanut muotoileminen eikä koetäyttäminen vanulla. Kuonoa ja koiran päätä siitä ei saanut millään. Sombrero mikä sombrero. Täytyy aloittaa alusta ja yrittää uudelleen.Juhannusruusupistokkaani ovat mennyttä. Harmi. Olin niin innoissani, kun pistokkaiden silmut alkoivat kasvaa. Varoin nuolaisemasta ennenkuin tipahtaa, mutta silti petyin kun minilehdet kuivuivat yksi toisensa perään ja kun sitten nostin piikikkäät kepit mullasta, ei niissä ollut mitään juurtumiseen viittavia merkkejäkään. Olisi ehkä pitänyt tutustua pistokaslisäämiseen tarkemmin ja uskoa, että juhannusruusu kannattaa lisätä kesällä. No, tulipahan kokeiltua.Mårbackan pistokkaat sen sijaan näyttävät kasvavan hyvinkin. Kuvassa yksi pistokas emotaimen edessä, joka sekin kasvaa hyvin.Viikko on ollut niin sekalainen, etten edes yritä keksiä aasinsiltoja jutusta toiseen. Hyppään vain suoraan puutarhajutuista ompeluksiin. Tilauksesta olen ommellut pääasiassa vaaleanpunaisia sydämiä, magneetteja ja ripustettavia sellaisia. Tässä kuvassa olevat olen ommellut Linumin puuvillakankaasta ja Tildan vaaleanpunavalkopilkullisesta puuvillakankaasta. Isompien sydämien ripustuslenkki on hamppunarua, pienemmissä on magneetit takana.
Valkoisen ja beigen sydämen ompelin pellavakankaasta. Kun vaaleanpunaiseen lisätään valkoista ja beigeä, tulee ainakin minulle väkisin mieleen trio -jäätelö. Suklaakastike vain puuttuu,vai mitä mieltä olette?Tervetuloa blogini lukijaksi, Maria, ja kiitos kauniista sanoistasi kommentissasi.

Puput lisääntyvät edelleen melko kovaa vauhtia. Viimeisimmät olen ommellut Linumin beigevalkoruudullisesta kankaasta ja GreenGaten beigevalkopilkullisesta. Tämän jäniskvartetin myötä toivotan kaikille lukijoille ja piipahtajille iloista viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Ihania nuo puput!
    Mullakin talvehti mårbackat hyvin ja nyt ihmettelen josko niistä pienistä uusista aluista tulisi oikein kauniita kukkia taas tänä keväänä.

    VastaaPoista