3.4.2011

Nuken kerrossänky - pehmokoirille

Perheessämme on kaksi poikaa. Ja vieläpä kaksi hyvin perinteistä poikaa siltä osin kun on kyse nukeista: pojat eivät leiki nukeilla. Sinällään harmi, koska nukeille olisi kiva tehdä vaatteita ja peittoja ja muuta mukavaa. Onneksi kaikki ei kuitenkaan aina ole niin yksioikoista.

Ostin joku aika sitten puuvalmiin nukenkerrossängyn. Kysyin pojilta, että tarvitsevatko pehmolelunne sängyn. Kun he vastasivat yhteen ääneen "joo", olin minä ehkä kaikkein iloisin. Pääsisin sittenkin ompelemaan ja kutomaan petivaatteita nuken sänkyyn. En ehkä vaaleanpunaisia tai muita hempeitä värejä, mutta kuitenkin. Siitä se sitten lähti.Ensin maalasin sängyn osat ja kasasin sängyn. Kun se oli tehty, alkoi varsinainen työ kuvassa olevasta materiaalikasasta: levyvanua, fleeceä, lakanakangasta, Finlaysonin koirakangasta ja sekalainen kasa hyvinkin eri paksuisia lankoja.

Patjat tein ompelemalla lakanakankaasta pussit vanulevyn ympärille. Tyynyt tein ompelemalla tyynyliinat kaksikerroksisen fleecen päälle. Mietin peittojen tekemistä fleecestä, mutta halusin kuluttaa jämälankavarastoani. Tämä jos mikä oli siihen otollinen projekti. Niinpä kudoin peitot soveltaen lasten esittämiä väri ja raita toiveita.Tämä oli (tämänkin) työn kivoin vaihe. Mielessä on kuva ihanasta onnistuneesta lopputuloksesta ja mikään ei ole vielä valmistumisen myötä romuttanut tuota mielikuvaa. Lopputulos ei ehkä ole ihan yksi yhteen mielikuvan kanssa, mutta kotoa löytyneillä materiaaleilla toteutetuksi projektiksi tämä on mielestäni vähintäänkin toimiva.


Kuopus on sängystä hyvinkin innoissaan. Hänen unikaverinsa valtasivat sängyt heti, kun sain sen pedattua. Ensin yksi koira per sänky.....sitten vähän enemmän riehumassa ja leikkimässä tyynysotaa...


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Ihana idea ja upea toteutus! Kyllä hauvojen kelpaa lepäillä. Löysin blogisi ja olen aivan ihastunut töihisi.Keväiset terveiset!

    VastaaPoista