14.4.2011

Pupuneiti

Pääsiäinen lähestyy. Täydellinen syy ommella pupuja. Magneeteilla kiinnitettävät ja ripustettavat koristepuput riittävät tälle vuodelle, mutta oikeita pehmopupuja en ollut tähän mennessä tehnyt vielä yhtään. Halusin kokeilla tehdä Maileg-mallisen pupun.

Valmista kaavaa tai ohjetta en löytänyt, mutta Tildan pupun kaavoja soveltamalla ja muokkaamalla pääsin alkuun. Pupun vartalon ompelin Tildan "ihokankaasta" ja täytin vanulla. Silmät maalasin mustiksi ja kuonon ompelin muliinilangalla.
Mekon ompelin niinikään Tildan puuvillakankaasta, helmaan lisäsin isoisoäitini perintöpitsejä. Mekko on ihan omasta päästä ja ommeltu "leikkaa-sovita-ompele-sovita-leikkaa-ompele-tekniikalla". Aidon Maileg-pupun rinnalla tämä tietysti kalpenee, mutta näin yksin tämä on mielestäni varsin sievä pupuneiti.
Ja taitava! Pyöräilyäkin se halusi kokeilla, mikä on tietysti aika vaikeaa kun käpälät eivät ylety polkimille...


... mutta onneksi pupuneiti pääsi kuin pääsikin perille eväsretkelle pääsiäismunia syömään.


Tämän pupuneidin lähetän kummitytölleni pääsiäistervehdyksenä. Toivottavasti se pääsee pupujen taloon aitojen Maileg-pupujen leikkiin mukaan edes pääsiäisenä. Seuraavan, ehkä, teen ensi vuonna. Se voisi olla poikapupu ja jäädä meille asumaan.

Aloitamme pääsiäisloman vähän etukäteen ja lähdemme mökille nauttimaan keväästä jo huomenna. Toivotan siksi jo tässä vaiheessa kaikille lukijoilleni Iloista ja Aurinkoista Pääsiäistä!

2 kommenttia:

  1. Onpa söpö pupu! Olen itsekin tuota ajatellut kokeilla. Olet onnistunut todella hyvin!
    Oikein Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista